08:07 28.05.2019

Глава партії Brexit заявив про необхідність загальних політичних реформ в Британії

2 хв читати
Глава партії Brexit заявив про необхідність загальних політичних реформ в Британії

Найджел Фарадж - лідер партії-переможниці в Великій Британії на виборах в Європарламент партії Brexit - в понеділок заявив, що Британія потребує всеосяжної політичної реформи.

"Дуже ясно, що головною темою порядку денного буде масштабна політична реформа в цій країні", - цитують західні ЗМІ його слова.

При цьому він визнав, що обрані в Європарламент члени його партії не досягли консенсусу з усіх питань, і що партія Brexit буде безпосередньо консультуватися зі своїми прихильниками в плані вироблення політики. Він зазначив, що "має бути страшенно багато роботи".

Водночас Фарадж пообіцяв домогтися успіхів і на виборах до британського парламенту в разі, якщо Велика Британія не зможе вийти з ЄС у встановлений термін - 31 жовтня 2019 року.

Згідно з остаточними результатами виборів у Великій Британії, партія Brexit набрала 31,6% голосів і отримала 29 з 73 британських місць в Європарламенті.

На другому місці партія ліберальних демократів з 20,3%, а лейбористи набрали лише 14,1% голосів.

При цьому правляча Консервативна партія посіла п'яте місце і набрала всього 9,1% голосів: це найгірший результат для неї з 1832 року.

Такі результати надійшли на тлі триваючих в Великій Британії суперечок щодо Brexit.

Минулого тижня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила, що піде з посади лідера Консервативної партії 7 червня. У Великій Британії відбудуться вибори нового лідера консерваторів, який стане новим прем'єром.

Велика Британія раніше домоглася, щоб терміни Brexit були перенесені на 31 жовтня 2019 року. За цей час країна повинна ратифікувати угоду про вихід з ЄС, в іншому випадку вона покине Євросоюз без домовленостей з Брюсселем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА