19:03 28.05.2019

Секретар РНБО Данилюк: Повернення громадянства Саакашвілі - це відновлення справедливості

1 хв читати
Секретар РНБО Данилюк: Повернення громадянства Саакашвілі - це відновлення справедливості

 Новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк заявив, що повернення українського громадянства екс-президенту Грузії, колишньому голові Одеської обласної державної адміністрації Міхеілу Саакашвілі - це відновлення справедливості.

"Я зараз не хочу говорити про своє ставлення, тому що ми особисто знайомі з Міхеілом... Можуть бути у людей різні відносини, але наразі важливо одне: що було порушено закон, і те, як вчинили з Міхеілом - це точно не було прикладом, як себе має вести Україна зі своїми громадянами. Тому цю справедливість було відновлено", - сказав Данилюк на брифінгу в Києві у вівторок.

Він зазначив, що президент України Володимир Зеленський своїм указом про повернення Саакашвілі громадянства "просто відновив справедливість і верховенство права в Україні конкретно в цьому питанні".

"А далі це вже питання до Міхеіла - якщо він вирішить повертатися (в Україну - ІФ), то ви зможете задати йому запитання", - сказав Данилюк.

Раніше цього дня президент України Володимир Зеленський скасував рішення п'ятого президента Петра Порошенка про позбавлення екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі громадянства України.

Представники партії "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі" у середу, 29 травня, о 17:00 у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" мають намір зустрічати Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА