19:27 28.05.2019

Волкер налаштований на продовження діалогу з російською стороною щодо врегулювання ситуації на Донбасі

3 хв читати
Волкер налаштований на продовження діалогу з російською стороною щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер налаштований на продовження контактів із російською стороною з метою врегулювання ситуації на сході України.

"Я хотів би контактувати з російською стороною в найближчому майбутньому", - сказав він у вівторок у рамках інтернет-конференції.

Волкер нагадав, що під час зустрічей, які відбулися раніше цього року, "росіяни чітко сказали, що вони не бачать можливості для продуктивного обговорення через президентську кампанію". "Ми маємо подивитися, як йдуть справи зараз через парламентську кампанію, і коли з'явиться відповідний час, щоб зустрітися", - пояснив він стан справ.

Говорячи про предмет переговорів, американський дипломат констатував, що це "війна на Донбасі". "Ми хочемо бути впевнені, що ми покладемо на стіл всі проблемні питання виконання Мінських домовленостей, починаючи з припинення вогню, відведення військових підрозділів, роззброєння незаконних збройних формувань і створення такої ситуації в сфері безпеки на Донбасі, щоб можна було б потім виконувати політичну частину", - деталізував Волкер.

Відповідаючи на запитання російського журналіста про те, який тиск можуть надати США, щоб змусити Україну виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, дипломат нагадав, що Україна вже схвалила необхідне законодавство. "На жаль, проблема з виконанням Мінська - це окупація Росією сходу України і триваючі там бої - Україні просто неможливо просуватися вперед далі, ніж вона вже це зробила. Водночас Росія має виконати домовленості про припинення вогню, вивести свої війська з України. Росія має багато зробити, щоб припинити війну в Україні", - сказав він.

У відповідь на запитання про те, якими можуть бути "червоні лінії" в питанні підтримки України і продовження санкцій для Росії", Волкер висловив упевненість, що це - продовження зусиль, спрямованих на виконання Мінських домовленостей. "Все, що буде йти проти цього, будь то будь-яке визнання захоплення територій Росією, або якась їх незалежність - автономія не є частиною Мінських домовленостей, тривала присутність іноземних військ на українській території - це буде "червоною лінією". Це - частина Мінських домовленостей, нічого нового додавати не потрібно. Що нам потрібно, так це бачити, що це виконано", - зазначив посол.

Волкер знову висловився за необхідність "допомогти людям на Донбасі". "Надати їм гуманітарну допомогу - одна з важливих задач, яку має бути вирішено як українським урядом, так і міжнародною спільнотою", - наголосив він.

За словами посла, президент України Володимир Зеленський "говорить про це". "Я сподіваюся, що після парламентських виборів і формування уряду буде більше можливостей для української сторони їм допомогти. Вони - українські громадяни, які надзвичайно страждають від вторгнення та окупації. Вони потребують гуманітарної підтримки. Зеленський вже говорив про це питання, і я з нетерпінням очікую роботи з ним і його командою з питань реформ і розвитку в Україні, для виконання Мінських угод, зміцнення безпеки для України", - деталізував Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА