20:34 28.05.2019

Суд переніс на 16 липня підготовче засідання у справі Добкіна про виділення землі за "кооперативною схемою" у Харкові

3 хв читати
Суд переніс на 16 липня підготовче засідання у справі Добкіна про виділення землі за "кооперативною схемою" у Харкові

Призначене на вівторок у Дзержинському райсуді Харкова підготовче засідання у справі про виділення землі в місті за т. зв. кооперативною схемою в 2008-2010 роках, в якому підозрюють народного депутата, колишнього міського голову Михайла Добкіна і ще кількох чиновників, які працювали в той час у міськраді, не відбулося.

"Судова колегія, порадившись на місці, вирішила: вважати неможливим провести підготовче засідання за відсутності обвинуваченої Овіннікової та її захисника. Підготовче засідання у справі переноситься вже втретє. До цього його не могли провести через неявку адвокатів та одного з обвинувачених, вважаючи їхню неявку на судове засідання поважною. Оголосити в підготовчому судовому засіданні перерву", - йдеться в рішенні суду, озвученому головуючим колегії Олексієм Шишкіним.

На судове засідання не з'явилися обвинувачена екс-заступник міського голови Тетяна Овіннікова та її захисник. Овіннікова повідомила суду, що змушена виїхати на лікування за межі України та просила перенести засідання.

Під час обговорення можливості розглядати справу за відсутності Овіннікової, Добкін просив перенести підготовче засідання на період після завершення позачергових парламентських виборів. Він пояснив своє прохання тим, що вважає свою справу політичною (на його думку, після виборів вплив політичної компоненти зникне). (На попередньому засіданні він у такий самий спосіб мотивував необхідність перенесення засідання на період після завершення президентських виборів).

Суд переніс підготовче засідання на 16 липня.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2018 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що обвинувальний акт стосовно Добкіна у справі про виділення землі за "кооперативною схемою" в Харкові направлено до суду.

"Справи народних депутатів, згоду на притягнення яких було отримано у ВР, поступово передають до суду. Сьогодні до суду направлено обвинувальний акт у черговому, вже третьому за 2018 рік, кримінальному провадженні щодо розкрадання понад 75 га землі вартістю більше ніж 240 млн грн. Зібрано достатню кількість доказів, і до суду направлено обвинувальний висновок щодо обвинувачення шести осіб у вчиненні службових і проти власності злочинів. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України. Довідка: санкціями інкримінованих статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна", - написала Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Окрім Добкіна, підозрюваними у справі є головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник міського голови Тетяна Овіннікова, екс-директор департаменту земельних відносин Харківської міськради Борис Баронін, а також Володимир Конюхов та Андрій Кітченко. За даними досудового слідства, посадові особи Харківської міської ради в жовтні-грудні 2008 року вступили в попередню змову і, діючи в інтересах осіб, які нібито потребували поліпшення житлових умов, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом шахрайських дій усунули перешкоди останнім у заволодінні правом на землю, що спричинило тяжкі наслідки. На отримані таким чином ділянки і майно підозрюваних накладено арешт.

14 липня 2017 року Генеральна прокуратура України вручила Добкіну підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

5 липня 2018 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про зміну раніше повідомленої підозри у вчиненні злочину Добкіну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА