20:44 28.05.2019

Зеленський цього тижня подасть до ВР законопроект про відповідальність за незаконне збагачення, сподівається на підтримку нардепами

2 хв читати
Зеленський цього тижня подасть до ВР законопроект про відповідальність за незаконне збагачення, сподівається на підтримку нардепами

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) заявив, що поточного тижня до парламенту буде подано законопроект про відповідальність за незаконне збагачення, і висловив сподівання на підтримку цієї ініціативи народними депутатами.

"Цього тижня ми обов'язково подамо до парламенту цей законопроект і дуже сподіваємося, що депутати його ухвалять. Але якщо цього не станеться, це буде ще одним доказом того, що це - непрацездатний парламент", - сказав Зеленський на зустрічі з місією МВФ, повідомила прес-служба глави держави.

Він зазначив, що його команда розробила новий законопроект про відповідальність за незаконне збагачення, який поверне антикорупційним органам важливий інструмент для залучення корупціонерів до відповідальності.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив, що найближчим часом президент Зеленський подасть до парламенту законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

"Перше і головне на цьому етапі - це ухвалення закону, який поверне кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. (...) Президент Зеленський найближчим часом подасть цей законопроект до Верховної Ради. Саме його команда розробила такий проект. Сподіваюся, сьогодні його буде остаточно узгоджено з нашими міжнародними партнерами і подано до ВР для ухвалення відповідних рішень", - сказав він на брифінгу.

Як повідомлялося, Конституційний Суд України за конституційним поданням 59 народних депутатів визнав неконституційною ст. 368-2 КК про незаконне збагачення.

Таке рішення викликало занепокоєння МВФ, посольств США та Великої Британії.

П'ятий президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, який мав відновити цю статтю в іншій редакції.

У свою чергу народні депутати подали понад 10 альтернативних ініціатив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА