20:52 28.05.2019

В ЄС вжили необхідних заходів, щоб не допустити зовнішнього впливу на європейські вибори

1 хв читати
В ЄС вжили необхідних заходів, щоб не допустити зовнішнього впливу на європейські вибори

В ході виборчої кампанії до Європарламенту (ЄП) в боротьбі з фейковими новинами ззовні ЄС, які створювали проблеми, було вжито необхідних заходів протидії, заявив у вівторок на прес-конференції в Брюсселі голова ЄП Антоніо Таяні.

"Ми заснували всі можливі контрзаходи, щоб не допустити здійснення впливу на голосування європейських громадян. Ми займали дуже чітку позицію з цього питання", - сказав Таяні журналістам після свого виступу перед главами держав і урядів на неформальному саміті ЄС, присвяченому підсумкам виборів до Європарламенту.

Він відзначив зусилля Єврокомісії (ЄК) на цьому напрямі і спеціально - роботу члена ЄК з цифрового суспільства Марії Габріель.

"Нам відомо, що псевдоновини надходили, щонайменше, з 15 неєвропейських (не входять в ЄС - ІФ) країн, і ми прийняли всі заходи, щоб уникнути впливу на європейських громадян під час їх голосування", - зазначив він.

Таяні також нагадав, що Європарламент домовлявся з цього питання з главою компанії Facebook Inc Марком Цукербергом з метою перешкодити будь-яким зовнішнім спробам впливати на голосування громадян.

"Якщо ми тепер виявимо, що такі спроби були, ми будемо діяти", - заявив голова Європейського парламенту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА