21:47 28.05.2019

Цеголко заявляє, що секретної інформації на серверах з ситуаційної кімнати в АП не було, Турчинов уточнює: ситуаційний центр РНБО працює в штатному режимі

3 хв читати
Цеголко заявляє, що секретної інформації на серверах з ситуаційної кімнати в АП не було, Турчинов уточнює: ситуаційний центр РНБО працює в штатному режимі

Екс прес-секретар президента України Святослав Цеголко заявив, що вся техніка з ситуаційної кімнати адміністрації президента України була орендована на кошти Петра Порошенка, тому була повернена власникові, а секретної інформації на ній не було.

"Вся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована на гроші Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцеві. Ніякої конфіденційної інформації на сервері не було збережено, доступ до неї забезпечувався тільки on line. Кімната працювала як відображення різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях в Прикордонній службі, СБУ або податковій", - написав Цеголко на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок увечері.

Екс прес-секретар президента України зазначив, що в РНБО є ситуаційний центр з усіма конфіденційними серверами.

"У РНБО, де працює пан Данилюк, є ситуаційний центр, з усіма конфіденційними серверами", - розповів Цеголко.

Зі свого боку, колишній секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що Данилюк продемонстрував ситуаційну кімнату в АП, тоді як головний ситуаційний центр РНБО з відповідним обладнанням знаходиться під охороною і працює в штатному режимі.

"Олександр Данилюк на своїй сторінці у Фейсбук показав відсутність комп'ютерної техніки в приміщеннях, детально пояснивши глядачам, де відбувається ця зйомка. А в зв'язку з його призначенням секретарем РНБО України у наших громадян може виникнути підозра, що ці проблеми стосуються апарату РНБО. Хочу підкреслити, що наведений Данилюком відеоматеріал жодним чином не стосується РНБО. Він був знятий в окремих приміщеннях адміністрації президента України (вулиця Банкова). Головний ситуаційний центр РНБО, який знаходиться на вулиці Болбочана, і обладнання приміщень працівників РНБО знаходяться під надійною охороною і працюють у штатному режимі", - написав Турчинов, на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок увечері.

Як повідомлялося раніше, новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявив, що з ситуаційної кімнати в адміністрації президента зникли монітори, техніка і сервери з секретною інформацією.

На відеоролику, опублікованому на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері, Данилюк демонструє порожню кімнату з голими стінами, в якій залишилися тільки Державний прапор України і президентський штандарт.

"Це ситуаційна кімната адміністрації президента. Так нині вона виглядає. Ще місяць тому вона виглядала зовсім по-іншому - на всіх стінах висіли монітори, які були підключені до серверів, які знаходяться по той бік стіни ... Як бачите, все було знято під час зміни влади. Ось така вийшла цивілізована передача влади в Україні", - говорить Данилюк на відео.

Він нагадує, що під час нарад в ситуаційній кімнаті часто використовувалась інформація з секретних джерел, яка потрапляла в кімнату захищеними каналами зв'язку. За словами Данилюка, ця інформація повинна була зберігатися на серверах у сусідній кімнаті.

"Сервери знаходилися - саме знаходилися, тому що наразі їх там немає - в цій кімнаті. Як ви бачите, тут зараз порожньо. Сервери також були вивезені", - повідомив він, демонструючи порожні серверні стійки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА