13:02 29.05.2019

Службове розслідування обставин затримання бойовиками вісьмох військових 53 ОМБр не виявило факту держзради

1 хв читати
Службове розслідування обставин затримання бойовиками вісьмох військових 53 ОМБр не виявило факту держзради

Президент України Володимир Зеленський заслухав інформацію про обставини, за яких вісьмох військовослужбовців мотопіхотного батальйону 53 окремої механізованої бригади (ОМБр) минулого тижня затримали бойовики в Донецькій області. Зокрема, зазначено, що факт держзради в цьому інциденті не встановлено.

"Службове розслідування цього інциденту, яке проводиться за наказом командувача Операції об'єднаних сил, факту державної зради не встановило. Водночас щодо командування батальйону та 53 ОМБр будуть зроблені управлінські та дисциплінарні висновки у зв'язку з суттєвими прорахунками в організації бойової підготовки та внутрішньої служби", - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави в середу.

Встановлено також порушення особовим складом прикордонного наряду на КПВВ "Новотроїцьке", КП "Березове-1" та "Березове-2" порядку контролю за переміщенням через лінію зіткнення.

Президент Зеленський наголосив, що буде зроблено все необхідне для повернення полонених бійців. "Ми діятимемо максимально швидко та ефективно для звільнення наших хлопців", – зазначив президент.

Як повідомлялося, 22 травня вісім військовослужбовців Збройних сил України на вантажному автомобілі в районі Новотроїцького Донецької області відхилилися від маршруту, потрапили на окуповану територію, де їх затримали бойовики.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА