15:52 29.05.2019

Поліція вирішує питання про правову кваліфікацію і притягнення до відповідальності причетних до штурму міськради Львова

3 хв читати
Поліція вирішує питання про правову кваліфікацію і притягнення до відповідальності причетних до штурму міськради Львова

Поліція Львівської області з’ясовує обставини пошкодження вхідних дверей і штурму будівлі міської ради Львова та вирішує питання про правову кваліфікацію інциденту.

Як повідомляє в середу відділ комунікації поліції Львівської області, близько 11:10 середи до поліції надійшло повідомлення про те, що група осіб, зламавши замок вхідних дверей, пройшла до приміщення Львівської міськради.

"На місці події працює слідчо-оперативна група та співробітники інших підрозділів поліції Львівщини. Поліцейські з’ясовують обставини події, вирішується питання правової кваліфікації, а також притягнення до відповідальності причетних осіб", - зазначено в повідомленні.

На площі Ринок біля міськради Львова поліцейські посилили заходи безпеки з метою запобігання порушенням правопорядку.

Водночас партія "Національний корпус" у своєму Telegram-каналі повідомила, що в середу у Львові її активісти спільно з учасниками бойових дій і представниками громадських організацій прийшли до стін міськради з вимогою присутності на апаратній нараді.

"Націоналісти планували безпосередньо передати вимоги протестувальників наметового містечка, які третій день пікетують ратушу й вимагають у Садового (мера Львова Андрія Садового - ІФ) і його команди відповісти на такі запитання: чому Садовий із виконкомом безоплатно роздає квартири членам виконкому, і при цьому не знаходяться квартири для інвалідів війни та їхніх сімей? Чому земельні ділянки в центральній частині Львова безконтрольно роздаються невідомим особам? Коли влада працюватиме над реальними питаннями городян?" - зазначено в повідомленні "Нацкорпусу".

У партії зазначили, що організували акцію під гаслом "Вільний вхід громадянам до міської ради", тому що міськрада - це вільний суспільний простір.

У "Нацкорпусі" заявляють, що зараз їхні активісти перебувають усередині під кабінетом Садового й чекають на нього, щоб поставити ці запитання, тому що "наметове містечко стоїть уже третій день", а мер міста "жодного разу не вийшов до людей, не хоче чути думки суспільства ".

Раніше цього дня прес-служба Львівської міськради повідомила, що група невідомих виламала двері в міській ратуші й увірвалася всередину.

"До протестувальників вийшли керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко. Конструктивної розмови не вийшло", - зазначено в повідомленні міськради.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби міськради Христина Процак, під час штурму будівлі Львівської міськради побили двох керівників адміністрації мера Львова Садового та співробітника муніципальної дружини.

За інформацією місцевого видання Zaxid.net, в інциденті брали участь кілька десятків представників, зокрема представники організацій "Розвиток громади", "Українська спілка учасників АТО", "Національний корпус" і "Сокіл". Видання повідомляє, що молоді люди, які після бійки біля дверей ратуші увірвалися в міськраду, розділилися на кілька груп і попрямували до кабінету мера Львова Андрія Садового, в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань Галини Слічної та заступника мера з питань ЖКГ Сергія Бабака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА