19:49 29.05.2019

КАС Верховного суду розгляне позов Горковенка до Зеленського про його звільнення 18 липня

2 хв читати
КАС Верховного суду розгляне позов Горковенка до Зеленського про його звільнення 18 липня

Касаційний суд у складі Верховного суду відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Володимира Горковенка до президента України Володимира Зеленського про визнання протиправним та скасування указу про звільнення його з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та призначив справу до розгляду на 18 липня.

"Суд залучив до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Ю.Артеменка і Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення. Справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін на 12.00 18 липня 2019 р", - повідомляється на сторінці Верховного суду в соцмережі Фейсбук у середу.

Як повідомлялося, 4 травня 2019 року тодішній президент України Петро Порошенко своїм указом звільнив члена Нацради з телерадіомовлення Юрія Артеменка і призначив на його місце Володимира Горковенка.

Однак після вступу на посаду президент Володимир Зеленський указом від 24 травня скасував указ Порошенка від 4 травня про звільнення Артеменка, відновивши його на посаді члена Нацради. Іншим указом Зеленський звільнив з цієї посади Володимира Горковенка.

Горковенко заявив, що вважає незаконним своє звільнення указом нового глави держави Зеленського.

27 травня Горковенко повідомив, що оскаржив в Касаційному адміністративному суді Верховного суду указ президента Володимира Зеленського про звільнення його з посади. "Як і обіцяв, сьогодні подав у суд на президента України. Вимагаю визнати дії Володимира Зеленського протиправними", - написав Гаркавенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Він також оприлюднив у соцмережі фотокопію своєї позовної заяви і підкреслив, що вона розписана на дев'яти сторінках. Горковенко зазначив, що "укази скасовувати не можна".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА