20:06 29.05.2019

Спецпрокурор Мюллер йде з посади і не бажає свідчити в Конгресі США

2 хв читати
Спецпрокурор Мюллер йде з посади і не бажає свідчити в Конгресі США

Американський спецпрокурор Роберт Мюллер, який курирував розслідування щодо втручання РФ, заявив, що залишає посаду і при цьому не хоче свідчити в Конгресі США.

"Наше розслідування завершено. Ми офіційно закриваємо управління спецпрокурора, а я йду з міністерства юстиції", - сказав Мюллер журналістам в міністерстві юстиції.

При цьому він висловив надію на те, що йому доведеться виступати з приводу розслідування лише цього разу.

"У разі будь-якої моєї появи перед Конгресом я не надав би йому інформації більше тієї, яка вже і так оприлюднена", - сказав Мюллер.

Він підкреслив, що будь-які свідчення з його боку були б безпосередньо пов'язані зі змістом доповіді про російське втручання, підготовленої його, Роберта Мюллера, командою.

У березні 2019 року команда спецпрокурора США Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала її генпрокурору США. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Трампа.

Спецпрокурор також не став висувати звинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю, залишивши це питання на розсуд генпрокурора, який дійшов висновку, що для пред'явлення президенту обвинувачень немає достатніх підстав.

Однак демократи в Палаті представників Конгресу США все активніше домагаються надання свідчень від Мюллера. Так, голова юридичного комітету Палати представників Джеррольд Надлер неодноразово заявляв, що викличе Мюллера повісткою, якщо це необхідно.

Такі повідомлення надходили на тлі активного обговорення конгресменами-демократами теми можливого імпічменту Трампа. Частина демократів вважає за потрібне домагатися відсторонення президента від влади, інші ж пропонують сфокусуватися на тому, як перемогти Трампа на президентських виборах 2020 року. Обговорення продовжилися і після публікації доповіді Мюллера, який дійшов висновку, що команда Трампа не координувала дії з РФ напередодні американських виборів 2016 року. Таким чином, Мюллер позбавив супротивників Трампа важливого аргументу на підтримку боротьби за імпічмент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА