07:48 30.05.2019

На Харківщині в результаті пожежі і вибуху в гаражі постраждав чоловік

2 хв читати
На Харківщині в результаті пожежі і вибуху в гаражі постраждав чоловік

У сел.Золочеве на території приватного будинку на вул.Каштанова сталася пожежа з подальшим вибухом, в результаті якого господар будинку отримав 70% опіків тіла.

Як повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Харківській області, повідомлення про пожежу надійшло на номер 101 у вівторок о 22:09. За первинною інформацією горів автомобіль "Mercedes Sprinter" та гараж.

"Прибувши на місце, рятувальники з'ясували, що вогонь повністю охопив мікроавтобус і гараж. Назустріч рятувальникам з палаючої машини вибіг господар домоволодіння, 1968 року народження. Він був у шоковому стані, весь одяг на ньому обвуглений. Незабаром чоловік втратив свідомість, тому що мав 70 % опіків тіла. Його негайно госпіталізували каретою швидкої допомоги в опіковий центр Харкова", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясували рятувальники, чоловік переливав паливо з пластикової ємності, що знаходиться в машині, в ємність, яка була в гаражі. Для цього він використовував електричний насос, в якому раптом сталося коротке замикання. В результаті запалало спочатку паливо, а потім мікроавтобус. Щоб його врятувати, чоловік сів за кермо і виїхав з двору. Коли він зупинився біля колодязя, горіла вся машина і паливо всередині неї.

Одразу після прибуття рятувальників в автомобілі стався вибух, полум'я охопило колодязь. Ще через кілька хвилин стався вибух у підвалі гаража, де також зберігалося паливо. В результаті цього вибуху будівлі гаража, літньої кухні та сараю, що стояли поруч з гаражем, повністю зруйнувалися. Загальна площа пожежі становила понад 110 кв.м.

Керівник гасіння пожежі негайно викликав додаткові сили і засоби. Загалом у ліквідації пожежі брали участь 15 чоловік особового складу ДСНС, 3 волонтери та 4 одиниці пожежної техніки, була подано 2 водяних пожежних стовбура і 1 пінний. О 22:44 вогонь вдалося локалізувати і врятувати житловий будинок. О 07:30 пожежу було повністю ліквідовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА