08:53 30.05.2019

Демократи в Конгресі допустили початок процедури імпічменту Трампа

1 хв читати

Спікер палати представників Конгресу США демократ Ненсі Пелосі не виключила, що стосовно президента Дональда Трампа може бути розпочато процедуру імпічменту. Про це вона заявила, коментуючи виступ спецпрокурора Роберта Мюллера, який оголосив про закриття справи про втручання Росії в американські вибори в 2016 році, передає Associated Press.

Пелосі закликала Конгрес перевірити, чи перешкоджав Трамп розслідуванню Мюллера.

Вона зазначила, що наразі за процедуру імпічменту щодо президента виступають близько 15% членів нижньої палати, повідомляє CNN.

Голова юридичного комітету палати представників Джеррі Надлер пообіцяв продовжити розслідування щодо Трампа і також не виключив можливості імпічменту.

29 травня Мюллер, оголошуючи про офіційне закриття справи про російське втручання, заявив, що команда спецпрокурора спочатку не розглядала висунення обвинувачень проти Трампа. При цьому він підкреслив, що якби у команди була впевненість у тому, що президент не скоював злочину, він би повідомив про це.

Результати розслідування спецпрокурора були опубліковані в середині квітня. Вони показали, що команда Мюллера не виявила змови Трампа з Росією, але виявила ознаки втручання Москви у вибори в 2016 році. Трамп, коментуючи доповідь спецпрокурора, заявив, що вона підтверджує його невинуватість.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА