09:54 30.05.2019

Ще п'ятеро моряків, затриманих ВМС Єгипту в 2018 році, вночі повернулися в Україну

2 хв читати
Ще п'ятеро моряків, затриманих ВМС Єгипту в 2018 році, вночі повернулися в Україну

У четвер вночі в Україну повернулися ще п'ятеро моряків - членів екіпажу нафтового танкера Sea Shark, затриманих єгипетськими Військово-морськими силами в Червоному морі в минулому році, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Українці прибули до аеропорту Одеси. Як і напередодні, прикордонники Одеського загону оформили їх окремим коридором. Моряки прибули рейсом зі Стамбула", - йдеться в оприлюдненому в четвер уранці повідомленні.

В інформації зазначається, що моряків супроводжували представники фонду допомоги морякам "Асоль", у залі очікування пасажирів зустріли близькі та родичі, представники МЗС та ЗМІ.

"Найближчим часом очікується прибуття ще трьох членів екіпажу", - повідомили в прикордонному відомстві та нагадали, що раніше в Україну через аеропорт Одеси повернулися дев'ятеро моряків-членів екіпажу танкера Sea Shark.

Як повідомлялося, екіпаж судна, серед яких було 17 громадян України, затримали ВМС Єгипту в грудні 2018 року у внутрішніх водах країни. За інформацією екіпажу, танкер було затримано через випадковий вхід у територіальні води Єгипту.

18 травня 2019 року на борт дрейфуючого в Червоному морі танкера Sea Shark із сирою нафтою з Ірану піднялися представники Військово-морського флоту Єгипту, які заявили, що пересування екіпажу буде обмежено до вивантаження вантажу.

Єгипетські військові розділили екіпаж на дві групи. При цьому військові відмовили в задоволенні прохань деяких моряків, які просили пустити їх до лікаря. Також у моряків забрали мобільні телефони, внаслідок чого у них була відсутня можливість зробити дзвінок додому.

28 травня офіційний представник Департаменту консульської служби українського МЗС Василь Кирилич повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що всі затримані єгипетськими ВМС у Червоному морі українські моряки - члени екіпажу нафтового танкера Sea Shark - залишили базу ВМС і готуються до повернення в Україну.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА