11:38 30.05.2019

ВР має намір упровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань, скасувавши прапорщиків і мічманів

2 хв читати
ВР має намір упровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань, скасувавши прапорщиків і мічманів

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, в якому пропонується впровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань, скасувавши прапорщиків і мічманів, розділивши при цьому сержантський і старшинський склад на молодший і старший склад.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект (№10181) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про виконання військового обов'язку та проходження військової служби" в першому читанні проголосував 231 народний депутат.

Законопроект пропонує впровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань. Зокрема, в разі його прийняття в цілому в Збройних силах України скасовуються військові звання "прапорщик, старший прапорщик" (мічман, старший мічман) і вводяться нові звання "рекрут", "штаб-сержант" (штаб-старшина), "майстер-сержант "і" головний майстер-сержант "(корабельні - "старший майстер-старшина", "головний майстер-старшина").

Крім того, передбачається поділ сержантського та старшинського складу на молодший і старший склад.

Законопроект також пропонує визначити посадові обов'язки для нових посад у ЗС України, зокрема в статуті внутрішньої служби ЗСУ - для посад "головний сержант (головний старшина) полку, батальйону, дивізіону", "начальник медичного пункту полку, батальйону, дивізіону, роти", "сержант-інструктор, старший інструктор (старшина-інструктор)", "інструктор із тактичної медицини роти (батареї)", "сержант із матеріального забезпечення" та ін.

Зазначений статут пропонується доповнити новими положеннями й додатками, якими детально викласти порядок зарахування військовослужбовців ЗСУ до списків особового складу військових частин навчань, порядок ведення "книги пам'яті" тощо.

Законопроект також пропонує внести зміни до Дисциплінарного статуту ЗСУ в частині заохочень і дисциплінарних стягнень військовослужбовців, про порядок ритуалу підняття державного прапора України в стройовому статуті ЗСУ, про порядок несення гарнізонної та вартової служби, а також оновити положення про гауптвахту зі статутом гарнізонної та вартової служби ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА