13:14 30.05.2019

ВР прийняла за основу проект закону "Про загальну середню освіту"

2 хв читати
ВР прийняла за основу проект закону "Про загальну середню освіту"

Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону "Про повну загальну середню освіту", одними з ключових положень якого є норми про мову навчання.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за законопроект №10204 на ранковому пленарному засіданні парламенту в четвер у першому читанні проголосували 229 народних депутатів.

Законопроект представляла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У цій законодавчій ініціативі пропонується ухвалити новий закон України "Про загальну середню освіту", в якому визначаються правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи загальної середньої освіти, з одночасним визнанням таким, що втратив чинність, закону "Про загальну середню освіту".

Проект закону передбачає врегулювання питання доступності та забезпечення рівного доступу дітей до повної загальної середньої освіти, зокрема: доступності для осіб з особливими освітніми потребами, а також територіальної доступності установ загальної середньої освіти, зобов’язання органів влади забезпечувати відповідну доступність до таких установ; якості повної загальної середньої освіти і забезпечення академічної доброчесності у сфері загальної середньої освіти; мови освіти в закладах загальної середньої освіти.

Крім цього, законопроект передбачає сертифікацію педагогів; ресурсне (інформаційне, науково-методичне, матеріально-технічне) забезпечення закладів; засади здійснення інституційного аудиту; самоврядування в навчальному закладі, зокрема учнівське та батьківське; права й обов'язки учасників освітнього процесу; розмежування повноважень органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері загальної середньої освіти тощо.

Як повідомлялося, 13 березня 2019 року Кабмін України схвалив та направив до Верховної Ради законопроект "Про повну загальну середню освіту". Одними з важливих положень цього законопроекту є норми про мову навчання, які деталізують підходи, визначені законом "Про освіту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА