14:43 30.05.2019

Громадські активісти просять українську владу звернути увагу на ситуацію з музеєм у Черкаській області

2 хв читати

Представники громадськості закликають українську владу та небайдужих українців звернути увагу на ситуацію з музеєм "Шампань" у Черкаській області й не дозволити місцевій владі допустити розкрадання експонатів і морального тиску на власника музею.

"Хотіли б звернутися до українців і президента й описати ситуацію, яка склалася з музеєм (у с. Шампанія Черкаської області - ІФ). На жаль, це типова для України ситуація: музейні експонати розкрадаються у приватні колекції, людей (які створюють музеї - ІФ) відправляють у психіатричні клініки", - розповів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер голова громадської організації "Правовий захист і безпека України" Юрій Микуляк.

За його словами, необхідно зробити так, щоб повернути "музейні експонати, вкрадені правоохоронними органами колишньої влади".

"Цей музей перебуває під патронатом ЮНЕСКО. Хотів би звернути увагу, що такий музей з такими експонатами розкрадається... Його розбирають на приватні колекції", - стверджує Микуляк.

У свою чергу заступник голови громадської організації "Правовий захист і безпека України" Сергій Журавльов розповів, що до громадської організації звернувся чоловік, який створював цей музей - Олег Бойко, і попросив захистити музейні експонати.

"Ця людина наразі перебуває на кримінально-психіатричній експертизі в Києві, туди його направили за рішенням суду", - сказав Журавльов, наголосивши, що поспілкувався з власником музею і впевнений у його психічному здоров'ї.

За словами представника громадської організації, цей музей Бойко створив у 2012 році на базі свого фермерського господарства, музей налічує понад 27 тис. експонатів, починаючи з часів Київської Русі. "Ці експонати дуже важливі для нашої країни та історії ... Є навіть німецький літак часів Другої світової війни ... автомобілі, прапори, зброя козацтва", - розповів він.

За словами Журавльова, власник музею розповів про моральний і фізичний тиск, що чинять на нього місцеві органи влади починаючи з 2012 року.

Він повідомив, що в музеї була пожежа, яку власник музею вважає умисним підпалом.

"Олег - боєць, який пройшов Афганістан, уже майже не має сил відновлювати те, що будував усе своє життя", - додав Журавльов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА