21:32 30.05.2019

АРМА може розглянути питання щодо проведення нового конкурсу на управителя "Межигір'я"

2 хв читати
АРМА може розглянути питання щодо проведення нового конкурсу на управителя "Межигір'я"

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) може розглянути питання проведення нового конкурсу на управителя заарештованими активами резиденції "Межигір'я", якщо протягом одного місяця з'явиться претендент з ефективнішим бізнес-планом, ніж проект переможця конкурсу ТОВ "Скомпані".

"Якщо за сприяння активістів, журналістів та громадськості протягом одного місяця певна компанія виявить бажання стати управителем резиденції "Межигір'я" та оприлюднить бізнес-план, який міститиме ефективніші та якісніші прогнози, ніж бізнес-план переможця конкурсу, тоді питання про оголошення нового конкурсу може бути на порядку денному", - йдеться в оприлюдненій АРМА заяві.

Водночас агентство не бачить перспектив участі в конкурсі компаній з якісно кращими показниками, ніж у нинішнього переможця, враховуючи опір громадської організації, що контролює резиденцію "Межигір'я", передачі управління переможцю конкурсу, а також "штучне нагнітання негативу в ЗМІ щодо конкурсних процедур в АРМА".

Відомство наголошує, що конкурсний відбір управителя резиденції тривав понад півроку і подовжувався п'ять разів, через що Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальну справу стосовно співробітників АРМА.

Агентство також наводить інші можливі рішення долі "Межигір'я", зокрема, націоналізацію заарештованих активів резиденції або передачу їх на відповідальне зберігання особі, безпосередньо визначеній прокурором. У такому разі не буде потреби проводити конкурс, зазначає відомство.

Як повідомлялося з посиланням на директора ДБР Романа Трубу, у рамках розслідування кримінального провадження про можливі порушення співробітників АРМА в Межигір'ї (Київська обл.) проводяться допити, відбувається вилучення документів.

Як повідомлялося, ТОВ "Скомпані" стало переможцем конкурсу управителя заарештованими активами резиденції "Межигір'я". Заявки на участь у конкурсі надійшли також від ГО "НПУ "Межигір'я", що фактично управляє резиденцією нині, і ПП "Гаянський Геннадій Григорович".

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та осіб-підприємців, учасниками ТОВ "Скомпані" є Сергій Коренєв (51%) і Костянтин Заграничний (49%). Статутний капітал компанії - 1 млн грн.

Керівником компанії значиться Олексій Вороненко, який був помічником народного депутата Євгена Мураєва.

Як повідомлялося, майно резиденції "Межигір'я" заарештував Печерський райсуд 13 липня 2015 року (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того самого року). 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими резиденція "Межигір'я" вибула в 2007 році з державної власності.

Печерський райсуд Києва 29 травня 2018 року передав в управління АРМА державну резиденцію "Межигір'я" у Вишгородському районі Київської області, де раніше мешкав екс-президент (2010-2014 рр.) Віктор Янукович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА