21:02 31.05.2019

Данилюк: Ситуаційний центр у РНБО повністю функціонує, а за фактом зникнення обладнання із ситуаційної кімнати в АП порушено справу

2 хв читати
Данилюк: Ситуаційний центр у РНБО повністю функціонує, а за фактом зникнення обладнання із ситуаційної кімнати в АП порушено справу

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк наголошує, що ситуаційний центр у будівлі самої РНБО функціонує в повному обсязі, а сервери та монітори зникли з ситуаційної кімнати в Адміністрації президента України на вул. Банковій.

"Ще раз наголошу, оскільки було певне недорозуміння: я чітко сказав, що сервери та монітори зникли з приміщення ситуаційної кімнати Адміністрації президента", - сказав він на брифінгу в п'ятницю після завершення наради в РНБО в будівлі АП.

Данилюк зазначив, що ситуаційна кімната в самій будівлі РНБО повністю функціонує. "Я проводив вже кілька нарад із використанням ситуаційного центру, коли у мене був зв'язок з усіма розвідувальними органами, з різними міністерствами", - уточнив він.

Секретар РНБО нагадав, що за цим фактом порушив провадження мінімум один правоохоронний орган.

Він також не виключає, що "якась таємна інформація" могла зникнути, але це мають розслідувати відповідні органи.

Як повідомлялося, 29 травня слідчі Київського територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) розпочали досудове розслідування щодо можливої втрати посадовими особами Адміністрації президента України матеріальних носіїв секретної інформації, що містять державну таємницю.

Напередодні ввечері, 28 травня, секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати в АП зникли монітори, техніка та сервери із секретною інформацією. На відеоролику, оприлюдненому на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері, Данилюк демонструє порожню кімнату з голими стінами та порожні серверні стойки.

У відповідь на це екс-прес-секретар президента України Святослав Цеголко заявив, що вся техніка з ситуаційної кімнати Адміністрації президента була орендована на кошти Петра Порошенка, тому була повернена власнику, а секретної інформації на ній не було.

Цеголко зазначив, що в РНБО є ситуаційний центр з усіма конфіденційними серверами.

У свою чергу колишній секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що головний ситуаційний центр РНБО з відповідним обладнанням перебуває під охороною і працює в штатному режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА