08:49 01.06.2019

ЦВК оголосила 13 тендерних закупівель для проведення позачергових виборів в Раду

2 хв читати
ЦВК оголосила 13 тендерних закупівель для проведення позачергових виборів в Раду

Центральна виборча комісія України (ЦВК) поінформувала про оголошені процедури в рамках виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України.

Як повідомляє прес-служба ЦВК у п'ятницю, фактично станом на 31 травня Комісія оголосила 13 процедур закупівель.

З детальною інформацією щодо оголошених відповідно до закону "Про державні закупівлі" відкритих торгів (зокрема, з публікацією англійською мовою) і переговорних процедур закупівель можна ознайомитися на веб-порталі уповноваженого органу з питань закупівель prozorro.gov.ua

Як повідомлялося, 22 травня парламентарії відмовилися включити до порядку денного сесії законопроект №10319 авторства президента України Володимира Зеленського про внесення змін до законів у зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів і альтернативний йому проект закону №10319-1 авторства групи нардепів. Також їм не вистачило голосів для включення до порядку денного сесії президентського проекту закону "Про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

Пізніше глава ЦВК України Тетяна Сліпачук заявила, що відомство не встигне підготуватися до позачергових виборів в Раду за чинною системою закупівель.

Водночас перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив, що чинний закон про держзакупівлі дозволяє вчасно провести закупівлі, необхідні для підготовки та проведення позачергових парламентських виборів, і не бачить підстав змінювати законодавство.

29 травня під головуванням першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва відбулася нарада з питання здійснення державних закупівель для організації підготовки проведення позачергових виборів 21 липня. Як випливає з коментаря першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, малоймовірно прийняття змін до закону про державні закупівлі з урахуванням швидкоплинності виборчого процесу і вимог Регламенту Ради.

Зі свого боку Нефьодов повідомив, що друк бюлетенів для голосування не вимагає проведення тендерної процедури, оскільки вони є документами зі спеціальним рівнем захисту.

Цього ж дня Центральна виборча комісія заявила, що вітає будь-які кроки, спрямовані на вирішення проблеми з організацією публічних закупівель для забезпечення розпочатого виборчого процесу. І очікує якнайшвидшого внесення змін до закону України "Про державні закупівлі" або прийняття в установленому законом порядку іншого нормативного акта, який комплексно вирішить згадану проблему в сфері державних закупівель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА