14:58 01.06.2019

У Києві пройшла акція на підтримку політичних заручників Кремля

1 хв читати

Кілька сотень людей провели в Києві в суботу акцію на підтримку політичних в'язнів Кремля - українських громадян, яких незаконно утримують в російських в'язницях.

Як повідомляє Hromadske.UA учасники акції зібралися у парку Шевченка, а потім вирушили маршем до Адміністрації президента, щоб вручити свої вимоги щодо прискорення звільнення заручників Кремля.

Акцію організували Асоціація сімей політв'язнів заручників Кремля і праворадикальна громадська організація С14. Серед учасників були правозахисники і чиновники, зокрема виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Координатор С14 Сергій Мазур висловив сподівання, що президент Володимир Зеленський побачить акцію по телебаченню. "Ми сподіваємося, це покажуть по телевізору і це побачить президент країни", - сказав Мазур.

Як зазначає Hromadske.UA у Криму зараз 56 осіб кинуті за грати за свою віру, іслам. Із них 55 - кримські татари (дані правозахисної організації «Кримська солідарність»). Загалом у Росії знаходяться 97 політв'язнів і 24 українських моряки (дані кампанії Letmypeoplego).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА