19:22 01.06.2019

Суд в Будапешті заарештував українського капітана на місяць після аварії туристичного катера

2 хв читати
Суд в Будапешті заарештував українського капітана на місяць після аварії туристичного катера

Центральний окружний суд Буди в Будапешті заарештував на місяць капітана теплохода Viking Sygin, громадянина України Юрія С. у зв'язку з аварією з прогулянковим катером на річці Дунай, в результаті чого загинули щонайменше семеро людей, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на угорське видання Bors Online.

Після засідання суду капітан Viking Sygin, за словами його адвоката, висловив співчуття родичам загиблих і всім, кого торкнулася трагедія, але продовжив наполягати, що діяв за правилами і не його помилка призвела до затоплення катера.

Зазначається, що з огляду на те, що капітан є іноземцем, існувала ймовірність його втечі з Угорщини, саме тому рішення суду було очікуваним.

Однак судді постановили, що Юрій С. може вийти під заставу в розмірі 15 млн форинтів (більше 45 тис. євро). Прокуратура оскаржила це рішення.

Повідомляється також, що перед будівлею суду його рішення чекала велика кількість журналістів з Південної Кореї та України.

Прогулянковий катер "Русалка" затонув у середу ввечері в декількох метрах від опори моста Маргіт напроти будівлі парламенту Угорщини. На борту човна перебували 35 осіб - 33 корейських туристи і двоє членів екіпажу. Семеро людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 людина вважається зниклою безвісти.

Як і раніше, офіційно не названі і причини аварії. Відомо, що "Русалка" впала на бік через 7 секунд після зіткнення і затонула.

Угорська поліція в четвер увечері заарештувала громадянина України, капітана великого річкового теплохода, з яким ввечері 29 травня зіткнувся прогулянковий катер на Дунаї в Будапешті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА