07:40 02.06.2019

За минулу добу бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений український військовослужбовець

2 хв читати
За минулу добу бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений український військовослужбовець

За минулу добу бойовики 15 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, один український військовослужбовець отримав поранення, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"1 червня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі - з застосуванням заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122-мм і мінометів калібру 82-мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в Фейсбук у неділю вранці.

Усі випадки порушень режиму тиші відбулися в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Тут обстріли позицій ООС зафіксовані: двічі поблизу Новоселівки Другої - з артилерійських систем калібру 122-мм і озброєння бойових машин піхоти; у Пісків - з мінометів калібру 82-мм; чотири рази біля Павлополя - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; тричі неподалік Красногорівки, Водяного і Пищевика - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі навколо Авдіївки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі у Верхньоторецького - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Опитного - зі стрілецької зброї.

За даними української розвідки, 1 червня два бойовика було знищено, ще двоє - поранені.

Разом з тим, з початку поточної доби бойовики двічі обстріляли позиції ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляли українських захисників поблизу Гнутове.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв українські позиції поблизу Новгородського з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА