08:01 02.06.2019

Близько 70 дитсадків і 31 школа постраждали в результаті вибуху на оборонному підприємстві в нижегородському Дзержинську

2 хв читати
Близько 70 дитсадків і 31 школа постраждали в результаті вибуху на оборонному підприємстві в нижегородському Дзержинську

Близько ста освітніх установ постраждали в результаті вибухів на оборонному підприємстві в Дзержинську Нижегородської області, повідомив журналістам губернатор регіону Гліб Нікітін.

"Постраждало близько 70 дитсадків, 31 школа", - сказав Нікітін.

За його словами, "ніяких наслідків для конструкцій будівель немає, але вибиті стекла", замінити їх необхідно найближчої доби.

Глава регіону нагадав, що жителям постраждалих будинків потрібно звертатися телефоном 112, або до своєї управляючої компанії.

"Усі необхідні ресурси для усунення наслідків будуть виділені", - сказав Нікітін.

За його словами, вибух стався близько полудня суботи на складі готової продукції боєприпасів, в результаті виникла пожежа, було евакуйовано 28 чоловік, місце події оточили.

Губернатор зазначив, що в результаті вибуху постраждала велика кількість будівель, зокрема, багатоквартирних будинків. Також було порушено електропостачання селища Пира, наразі воно повністю відновлено.

Глава Дзержинська Іван Носков повідомив журналістам, що "попередній збиток оцінюється, за попередніми даними, мільйонами рублів".

"Отримані гарантії уряду про фінансування на усунення надзвичайної ситуації. Ми зараз визначаємося з розміром збитку шкіл, садочків, театрів. Займаємося з'ясуванням ситуації з житловим фондом, паралельно їх усуваємо", - сказав Носков.

"Вибиті шибки, двері, більше ні про що не йдеться. Ми вважаємо, що відбулися досить легко", - додав він.

Зі свого боку глава ГУ МНС у Нижегородській області Валерій Синьков повідомив, що "в неділю люди повертатимуться з дач, кількість звернень (щодо збитків-ІФ) може зрости".

"Ми до цього готові. Зранку продовжать працювати слідчі органіви, вони оцінюватимуть наслідки", - сказав він.

Глава регіонального ГУ МНС підкреслив, що рятувальники разом з піротехніками обстежили територію.

"З піротехніками ми кожне місце пройшли, жодних симптомів наслідків вибуху немає, як для жителів міста, так і найближчих пунктів. Частково ми угруповання сил і засобів зняли", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА