08:52 02.06.2019

Кличко: Муніципалітет Флоренції прийняв рішення про встановлення в місті пам'ятника Тарасу Шевченку

1 хв читати
Кличко: Муніципалітет Флоренції прийняв рішення про встановлення в місті пам'ятника Тарасу Шевченку

Муніципалітет Флоренції на своєму засіданні прийняв рішення про встановлення в італійському місті пам'ятника українському поету, художнику, борцю за свободу українського народу Тарасу Шевченку, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У рішенні наголошується, що "ця художня робота збагатить культурну і художню спадщину муніципалітету".

Монумент буде встановлений в центрі міста недалеко від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate.

Автором монумента є відомий український скульптор Олег Пінчук. Пам'ятник є подарунком Флоренції від Києва і виготовлений з ініціативи мера Києва і за рахунок українських меценатів.

У КМДА нагадали, що 21-22 квітня 2016 Кличко під час робочого візиту до Флоренції на зустрічі з мером міста Даріо Нарделі обговорив можливість встановлення у Флоренції пам'ятника Тарасу Шевченку.

До цього, в 2015 році, спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України і Італії в столиці України на Володимирській гірці відкрили пам'ятник італійському поету, який народився у Флоренції, Данте Аліг'єрі.

Пам'ятник Данте - спільний твір італійського скульптора Лучано Масарі і українського архітектора Леоніда Малого. Монумент був подарунком Флоренції Києву.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА