15:58 02.06.2019

У Харкові звалили погруддя Жукова, Хомутиннік запевнив Кернеса, що відновить його найближчим часом

2 хв читати
У Харкові звалили погруддя Жукова, Хомутиннік запевнив Кернеса, що відновить його найближчим часом

У Харкові активісти низки партій і громадських організацій у неділю вдень повалили погруддя маршала СРСР Георгія Жукова, що стояло неподалік Палацу спорту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", активісти низки партій і рухів, що зібралися перед Палацом спорту, серед яких "Національний корпус", Фрайкор, "Правий сектор", "Антикорупційний блок учасників АТО" тощо влаштували "коридор ганьби" для людей, що йдуть у Палац спорту на з'їзд партії "Довіряй справам" (т. з. "партії мерів" за участю міських голів Харкова та Одеси Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова).

Через деякий час частина активістів попрямувала до погруддя Жукову, що стояло за кілька сотень метрів від Палацу спорту. За ними пішли правоохоронці, що забезпечують правопорядок у районі Палацу спорту. Вони спробували перешкодити знесенню пам'ятника, проте не досягли успіху в цьому.

На постамент, де раніше стояло погруддя, активісти встановили державний прапор України.

Водночас, виступаючи в неділю під час з'їзду "Довіряй справам" Кернес зазначив, що порадився з приводу відновлення пам'ятника з народним депутатом Віталієм Хомутинніком.

"Я порадився з Хомутинніком, і він сказав, що за рахунок фонду "Відродження" відновить пам'ятник найближчим часом", - заявив співголова партії.

Учасники з'їзду відреагували на його словами оплесками.

Як повідомлялося, Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила внесений Кабінетом Міністрів закон "про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів", заборонила їх пропаганду і символіку.

Одна з головних позицій закону - визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що проводив політику державного терору, з відповідними наслідками для комуністичної символіки і пропаганди. Також рівноцінно нацистський тоталітарний режим визнається в Україні злочинним і таким, що проводив політику державного терору.

Символіка і пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, їхніх цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА