21:45 02.06.2019

Двом поліцейським, які стріляли в дитину, оголошено про підозру

2 хв читати
Двом поліцейським, які стріляли в дитину, оголошено про підозру

Двом працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького Київської області, які влучили в п'ятирічного хлопчика з вогнепальної зброї, повідомили про підозру, інформує прес-служба прокуратури Київської області.

"За процесуального керівництва прокуратури Київської області, сьогодні, 2 червня, слідчими Державного бюро розслідувань двом поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ст.128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що зазначені працівники патрульної поліції 31 травня в Переяслав-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої.

"Надалі домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевим банкам і іншим предметам, розташованим у місці, де могли знаходитися люди. В результаті здійснення пострілів потрапили в малолітнього хлопчика, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку, де розважалися поліцейські", - додали правоохоронці.

Наразі прокуратура готує клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і утримання під вартою і відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, в суботу, 1 червня, в м.Переяслав-Хмельницький Київської області 5-річний хлопчик потрапив в реанімаційне відділення з пораненням голови.

Як повідомив в суботу відділ комунікації поліції в Київській області, було встановлено, що травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше слідчі теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в Києві, почали кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області 5-ти річному хлопчику.

За інформацією бюро, 31 травня в реанімаційне відділення КНП "Переяслав-Хмельницький ЦРЛ" був доставлений хлопчик з тілесними ушкодженнями у вигляді важкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми і перелому скроневої кістки.

Згідно даних правоохоронців, 31 травня близько 16:00 четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч з місцем свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності послизнувся і впав на асфальтобетонне покриття та камінь, в результаті чого отримав травму голови.

"Відповідно до проведеного оперативного втручання медичних працівників встановлено наявність у малолітнього проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови", - розповіли в ДБР.

З огляду на цю інформацію, поліцейські провели додатковий огляд місця події, після чого заявили про можливу причетність до нанесення вогнепальних тяжких тілесних ушкоджень дитині двох працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА