08:38 03.06.2019

"Верхом нахабства" назвали в КНДР бажання прем'єра Японії зустрітися з Кім Чен Ином

2 хв читати
"Верхом нахабства" назвали в КНДР бажання прем'єра Японії зустрітися з Кім Чен Ином

Прес-секретар комітету КНДР за мир в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні розкритикував бажання прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе зустрітися з главою Північної Кореї Кім Чен Ином.

"Команда Абе говорить про "готовність до переговорів на вищому рівні без попередніх умов", при цьому шалено завдаючи шкоди КНДР, що є верхом нахабства," - заявив представник комітету в інтерв'ю ЦТАК. Він зазначив недавню заяву міністра закордонних справ Японії Таро Коно, який сказав, що міжнародне співтовариство зніме санкції з КНДР, якщо Пхеньян прийме правильне рішення.

"Не дивлячись на те, що в Японії немає здатної людини, шкода, що така низькосортна істота з гострими і неприємними рисами обличчя, як Коно, яка завжди робить необережні і огидні зауваження, служить міністром закордонних справ", - сказав прес-секретар. Він додав, що "марно кричати про поліпшення відносин, якщо Японія не відмовиться від свого хибного характеру".

На початку травня прем'єр-міністр Японії заявив в інтерв'ю газеті Sankei Shimbun: "Ми не можемо зламати атмосферу взаємної недовіри між Японією і Північною Кореєю, якщо я безпосередньо не зустрінуся з паном Кімом (Кім Чен Ином - ІФ). Я хотів би зустрітися з ним без попередніх умов і провести відверту розмову ".

ВІдтоді уряд Абе не почав робити примирних жестів щодо Пхеньяна, так само, як і КНДР не показало ніяких ознак зближення з Японією.

Зокрема, виступаючи 1 червня на полях Міжнародної конференції з питань безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР) "Шангрі-ла діалог" в Сінгапурі, міністр оборони Японії Такесі Івая обвинуватив КНДР у порушенні резолюцій Радбезу ООН.

"Запуск Північною Кореєю балістичних ракет малої дальності на початку травня, порушив відповідні резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй", - сказав він.

"Ми повинні нагадати собі про незаперечний факт, що не відбулося істотних змін в ядерному і ракетному потенціалі Північної Кореї", - додав Івая.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА