18:24 03.06.2019

Майже 60 засуджених з одеської колонії, де стався бунт, етаповано до інших колоній області

2 хв читати

З Південної виправної колонії №51 (Одеса), де наприкінці травня стався бунт засуджених, етаповано до інших відповідних установ Одеської області 58 ув'язнених.

"02.06.2019 року 58 засуджених ДУ "Південна виправна колонія 51" етаповано до інших установ Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції аналогічного рівня безпеки для подальшого відбування покарань", - йдеться в повідомленні на сторінці зазначеного управління Мін'юсту у Facebook у понеділок.

Переведення засуджених здійснювалося з дотриманням вимог чинного законодавства на підставі рішення міжрегіональної комісії, ухваленого за результатами розгляду звернень, що надійшли від засуджених. Скарг і заяв про неправомірні дії під час переведення не надходило, зазначили в Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін'юсту.

Як повідомлялося, в Південній виправній колонії №51 (Одеса) під час заворушень у понеділок постраждали, за попередніми даними, четверо співробітників колонії, їм надали медичну допомогу, загиблих немає. Провокаторів бунту було ізольовано.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на дані свого представника в південних областях Олександра Остапенка повідомила, що з колонії вивезли п'ятьох порушників режиму, а захоплених у заручники медпрацівників і охоронців звільнили.

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило досудове розслідування за фактом бунту в Одеській колонії. У діях співробітників колонії та інших працівників правоохоронних органів слідчі ДБР вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

31 травня на засіданні комісії з оптимізації слідчих ізоляторів було ухвалено рішення законсервувати Південну виправну колонію №51.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА