20:58 03.06.2019

Прокуратура додатково кваліфікувала як групове хуліганство з вогнепальною зброєю дії поліцейських, що поранили хлопчика на Київщині

3 хв читати
Прокуратура додатково кваліфікувала як групове хуліганство з вогнепальною зброєю дії поліцейських, що поранили хлопчика на Київщині

Прокурори вирішили доповнити кваліфікацію злочину, скоєного двома поліцейськими в м. Переяславі-Хмельницькому (Київська обл.), що, ймовірно, поранили 5-річного хлопчика, який згодом помер у київській лікарні, статтею Кримінального кодексу України про групове хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї.

"3 червня процесуальний керівник прокуратури Київської області, за наслідками проведених слідчих дій та встановлення нових обставин вчинення двома працівниками патрульної поліції Переяслав-Хмельницького ВП ГУНП у Київській області кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження) прийняв рішення про доповнення наявної кваліфікації скоєного ними злочину ще ч. 4 ст. 296 КК України, а саме хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень", - повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Цим двом поліцейським повідомлено про нову підозру, до Голосіївського районного суду Києва направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від обійманих посад.

Як повідомлялося, у м. Переяславі-Хмельницькому Київської області 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з пораненням голови. Як повідомив відділ комунікації поліції в Київській області, встановлено, що травму дитина дістала у дворі за місцем проживання.

Пізніше слідчі теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в Києві, розпочали кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслава-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області хлопчикові.

За інформацією бюро, 31 травня до реанімаційного відділення КНП "Переяслав-Хмельницький ЦРЛ" було доставлено хлопчика з тілесними ушкодженнями у вигляді важкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми і перелому скроневої кістки.

Згідно з даними правоохоронців, 31 травня четверо неповнолітніх гуляли поруч із місцем свого проживання. 5-річний хлопчик із необережності послизнувся і впав на асфальтобетонне покриття та камінь, унаслідок чого дістав травму голови.

"Відповідно до проведеного оперативного втручання медичних працівників встановлено наявність у малолітнього проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови", - зазначили в ДБР.

Поліцейські здійснили додатковий огляд місця події, після чого заявили про можливу причетність до нанесення вогнепальних тяжких тілесних ушкоджень дитині двох працівників Переяслава-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області.

2 червня двом працівникам патрульної поліції повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України - в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб, повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Правоохоронці встановили, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах. У результаті пострілів потрапили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що поведінка двох співробітників поліції в Переяславі-Хмельницькому (Київська обл.), які можуть бути причетними до нанесення вогнепальних ушкоджень 5-річному хлопчику, неприпустима, повідомила прес-секретар глави держави Юлія Мендель. За її словами, Зеленський взяв цю ситуацію на особистий контроль і готовий надати необхідних фахівців.

У понеділок, 3 червня, хлопчик помер у київській лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА