08:33 04.06.2019

Харківський адмінсуд закрив справу щодо оскарження тарифів на проїзд у наземному міськелектротранспорті

2 хв читати
Харківський адмінсуд закрив справу щодо оскарження тарифів на проїзд у наземному міськелектротранспорті

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання виконкому міськради та закрив провадження у справі про оскарження тарифів на проїзд у трамваях і тролейбусах.

"Закриття провадження і відмова суду виносити рішення про незаконність/законність рішення виконкому від 6 лютого про підвищення тарифів із 4 до 6 гривень позбавляє харків’ян права на відшкодування збитків від незаконного підвищення тарифів. А за період із 6 лютого 2019 року до 22 травня 2019-го, сума цих збитків становить десятки мільйонів гривень. Харківський антикорупційний центр оскаржуватиме цю ухвалу в апеляційному порядку", - повідомляє на своїй сторінці у Facebook громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ), яка оскаржила підвищення тарифів.

Як повідомлялося, 6 лютого виконком Харківської міськради підвищив вартість проїзду в трамваях і тролейбусах із 4 грн до 6 грн.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів ХАЦ та Ігоря Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжив перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн).

За фактом невиконання міськрадою ухвали окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

Уранці 20 лютого виконком міськради ухвалив рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, ухвалені раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала ухвалені виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - 8 грн.

22 травня виконком Харківської міськради втретє ухвалив рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах у розмірі 6 грн за поїздку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА