09:57 04.06.2019

DCH Ярославського просить позбавити нардепа Святаша недоторканності за неповернення боргів

2 хв читати
DCH Ярославського просить позбавити нардепа Святаша недоторканності за неповернення боргів

 Група DCH бізнесмена Олександра Ярославського подала до Генпрокуратури, Держбюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро України заяви про вчиненя народним депутатом Дмитром Святашем кримінальних правопорушень, що перешкоджають розслідуванню справи про борги групи АІС, і з проханням у разі підтвердження таких фактів ініціювати зняття з нього депутатської недоторканності.

"Необхідність подання заяви до ГПУ, ДБР і НАБУ зумовлена тим, що Святаш тисне на суд і правоохоронні органи, прикриваючись мандатом народного депутата України й депутатською недоторканністю", - йдеться в прес-релізі DCH на її сайті.

Згідно з ним, заяви було подано від "Української металургійної компанія" (УМК), що входить до групи і виступає правонаступником УкрСиббанку "як кредитор групи АІС, співзасновником і, за наявною інформацією, одним із бенефіціарів власників якої є Святаш".

"Депутатські звернення Святаша щодо заарештованих активів АІС від 26.09.2018 та 15.01.2019 свідчать про наявність конфлікту інтересів і використання повноважень народного депутата України в особистих цілях", - йдеться в документі.

Крім того, група стверджує, що Святаш також системно навмисне ухилявся від виконання судових рішень і зловживав процесуальними правами в рамках розглядів за його особистими зобов'язаннями перед УМК як кредитором-правонаступником УкрСиббанку.

DCH нагадує, що розслідування у справі заволодіння шахрайським шляхом групою АІС коштами кредитора було порушено в жовтні 2013 року. "Борг підприємств, що входять до корпорації АІС, сформувався в 2007-2008 рр., коли співзасновники і бенефіціари АІС Дмитро Святаш і Василь Поляков виступили поручителями (солідарними боржниками) за кредитами, виданими їхнім компаніям УкрСиббанком", - йдеться в релізі. Згідно з ним, сума заборгованості, право вимоги якої нині належить УМК, становить сьогодні майже $100 млн з урахуванням відсотків і штрафних санкцій.

Як стверджує DCH, бенефіціари АІС ухиляються від погашення боргу шляхом незаконного виведення з іпотеки заставного майна, фіктивних банкрутств, підробки документів, маніпулювання процесуальними правами, неправосудних судових рішень. "В результаті всі об'єкти нерухомості, які було незаконно виведено з іпотеки за кредитами АІС, наразі належать юридичним особам, кінцевими бенефіціарами яких є прямі родичі Дмитра Святаша: його батьки - Лариса і Володимир Святаші", - наголошується в релізі компанії Ярославського.

Група зазначає, що в 2009-2017 рр. між УкрСиббанком, Святашем і Поляковим, зокрема і за участю DCH, відбувалися переговори про реструктуризацію боргів, проте кожного разу під тими чи іншими приводами боржники відмовлялися від виконання боргових зобов'язань. У 2017 році УкрСиббанк продав пул боргів АІС групі DCH, яка продовжує судові розгляди. Майно АІС частково передано рішенням суду у відання Національного агентства з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). У вересні 2018 року управителем заарештованої нерухомості було визначено ТОВ "ЖК "Воздвиженка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА