19:09 04.06.2019

ТКГ у середу обговорить питання припинення вогню на Донбасі та обмін полоненими

1 хв читати
ТКГ у середу обговорить питання припинення вогню на Донбасі та обмін полоненими

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі в середу в Мінську обговорить питання припинення вогню та обмін полоненими, заявляє президент України Володимир Зеленський.

"Завтра в Мінську обговоримо, по-перше, припинення вогню, (по-друге - ІФ) обмін полоненими", - сказав Зеленський на прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у вівторок у Брюсселі.

Глава держави зазначив, Україна активно працюватиме над гуманітарним напрямом, а також економічними питаннями.

Він також повідомив, що новопризначений начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак у середу, 5 червня, візьме участь у першому після оновлення складу української делегації засіданні ТКГ.

"Начальник Генерального штабу працюватиме згідно з нашою українською доктриною... завтра у нас відбудеться перша зустріч, до речі, він (Хомчак - ІФ) також буде на цій зустрічі. Перша зустріч у Мінському форматі. Там будуть певні пропозиції щодо повернення до Мінська. Припинення вогню - ми хочемо все закінчити", - сказав Зеленський.

Глава держави також повідомив, що згідно з його домовленостями з новопризначеним представником України в ТКГ другим президентом України Леонідом Кучмою, українська сторона серйозно працюватиме в гуманітарному напрямі.

"Ми хочемо побудувати найближчим часом міст у Станиці Луганській, щоб ми могли допомагати людям, туди могла доїхати швидка допомога", - розповів він.

Президент України також зазначив, що є певні пропозиції й економічного плану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА