07:25 05.06.2019

Троє бійців ЗСУ загинуло і ще трьох поранено на Донбасі протягом вівторка та ночі середи

3 хв читати
Троє бійців ЗСУ загинуло і ще трьох поранено на Донбасі протягом вівторка та ночі середи

Внаслідок обстрілів із боку бойовиків на Донбасі протягом вівторка та ночі середи троє військовослужбовців Збройних сил України загинуло, троє дістало поранень, повідомили в прес-центрі Операції об'єднаних сил.

"4 червня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 мм та 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців об'єднаних сил загинули, троє українських захисників отримали поранення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу операції у Facebook у середу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції були обстріляні п'ять разів: поблизу Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; у районі Новолуганського - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі поблизу Золотого-4 - з автоматичної стрілецької та снайперської зброї; у районі Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 11 разів обстріляли позиції ООС: двічі поблизу Авдіївки - з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі в районі Опитного - із 82-мм мінометів і гранатометів різних систем; поблизу Новоселівки Другої - з протитанкових ракетних комплексів; двічі в районі Талаківки - з озброєння БМП, АГС і стрілецької зброї; двічі поблизу Чермалика та Павлополя - з АГС; поблизу Пісків - з АГС і стрілецької зброї; у районі Водяного - зі стрілецької зброї.

Пізніше в прес-центрі ООС уточнили, що напередодні двоє військових загинуло і ще один був поранений внаслідок обстрілу бойовиками в районі Новоселівки Другої автомобіля ГАЗ-66 ЗСУ, який доставляв продукти харчування на позиції підрозділу об'єднаних сил.

"Унаслідок влучення протитанкової керованої ракети загинуло двоє військовослужбовців об'єднаних сил. Також дістав поранення один український захисник, якому було надано допомогу й організовано евакуацію у військовий мобільний госпіталь", - йдеться в оприлюдненому на сторінці у Facebook повідомленні.

При цьому в 17 окремій танковій Криворізькій бригаді Сухопутних військ ЗСУ (17 ОТБр, в/ч А3283) повідомили, що загиблі і поранений унаслідок влучення ПТКР у ГАЗ-66 бійці є військовослужбовцями їхньої бригади.

"Унаслідок влучення ПТКР в автомобіль ГАЗ-66, який перевозив продукти, загинуло двоє та одного військовослужбовця нашої бригади поранено. Висловлюємо співчуття родинам загиблих та родині пораненого", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу на сторінці бригади в соцмережі Facebook.

17 ОТБр - формування танкових військ у складі Сухопутних військ ЗСУ. За організаційно-штатною структурою бригада входить до складу ОК "Схід". Базується в м. Кривому Розі Дніпропетровської області (військове містечко, 35)

За даними української розвідки, 4 червня одного бойовика було знищено, ще одного - поранено.

"Від початку поточної доби ворог чотири рази обстріляв позиції об'єднаних сил... Унаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець", - додали в прес-центрі штабу.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили два обстріли позицій ООС: поблизу Талаківки - з ручних протитанкових гранатометів; у районі Водяного - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з автоматичної стрілецької і снайперської зброї двічі обстріляли позиції ООС поблизу Золотого-1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА