11:35 05.06.2019

В Україні запускається мультимедійний проект, спрямований на зміну ставлення суспільства до онкохворих

2 хв читати
В Україні запускається мультимедійний проект, спрямований на зміну ставлення суспільства до онкохворих

В Україні запускається мультимедійний проект "Я, Ніна", спрямований на зміну ставлення суспільства до людей з онкологічними захворюваннями.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", презентований у вівторок увечері проект "Я, Ніна" включатиме автобіографічну книжку української телеведучої та актриси Яніни Соколової, яка поборола рак, і художній фільм, заснований на історії її життя.

Зокрема, у фільмі розповідатиметься про молоду успішну журналістку Ніну, у якої одного разу діагностують рак. Їй роблять операцію з видалення внутрішніх жіночих органів. Журналістка намагається утримати статус-кво на роботі та вдома, але хвороба змушує змінюватися. Закоханість, виснажливі медичні процедури та інший ритм життя допомагають Ніні знайти глибший контакт із собою. У результаті вона знаходить у собі сили, щоб розпочати все з нової сторінки.

"Люди мають піти на цей фільм, щоб змінити своє життя, щоб змінити ставлення до себе, до оточення. Щоб максимально, щодня почуватися щасливими і не звертати уваги на пересуди, на те, що про них говорять. Щоб люди жили своїм життям і намагалися бути щасливими і здоровими в усіх проявах", - сказала автор проекту телеведуча Соколова агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання, чи планується в подальшому знімати продовження фільму на підставі історій інших людей, Соколова відповіла, що про це поки що зарано говорити.

За її словами автора, "Я, Ніна" вже пройшов перший етап конкурсу Державного агентства з питань кіно для отримання держфінансування.

Водночас Соколова заявила, що якщо проект не виграє в пітчингу, кошти шукатимуть у приватних інвесторів. На сьогодні бюджет фільму становить 45 млн грн.

"Ми плануємо фестивальну історію. Але давайте ми зробимо фільм, а далі подивимося, як це буде. Ми знаємо, що ця історія знайде фітбек, бо у світі є мільйони людей хворих на рак, кожної родини це торкнулося. Я впевнена, що ця історія буде не чисто локальна українською, а глобальніша, світова", - сказала Соколова.

Наразі автори фільму збирають кошти для початку зйомок на сайті проекту https://yanina.life.

Серед іншого, окрім медійної історії, проект має й соціальну функцію. Зокрема, проект підтримує закон про доступ до медичного канабісу, розвиток мережі служб паліативної допомоги (вдома, у відділеннях, хоспісах), а також профілактичні дослідження з онкології.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА