13:24 05.06.2019

Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку через убивство дитини в Переяславі-Хмельницькому

2 хв читати
Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку через убивство дитини в Переяславі-Хмельницькому

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що не має наміру йти у відставку через вбивство 5-річної дитини в Переяславі-Хмельницькому Київської області, але зазначає, що питання його відставки може вирішити Верховна Рада.

Після засідання Кабінету Міністрів у середу, відповідаючи на запитання журналістів, чи планує він особисто писати заяву про відставку, міністр сказав: "Я теж не напишу заяву про відставку, але питання моєї відставки може розглянути у відповідному порядку цей парламент, або наступний, або хто -небудь".

Також Аваков сказав, що не бачить сенсу у відставці голови Національної поліції Сергія Князєва.

"Я не вважаю, що голова Нацполіції Князєв має йти у відставку. Він добре працює, і він робить усе, що від нього залежить", - наголосив глава МВС.

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для заподіяння тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

4 червня Голосіївський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без можливості внесення застави поліцейським, підозрюваним в умисному вбивстві 5-річного хлопчика в м. Переяславі-Хмельницькому Київської області.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА