15:55 05.06.2019

МВС перегляне справи поліцейських, які не пройшли атестацію і через суд відновилися на службі, у зв'язку з НП у Переяславі-Хмельницькому

3 хв читати
МВС перегляне справи поліцейських, які не пройшли атестацію і через суд відновилися на службі, у зв'язку з НП у Переяславі-Хмельницькому

Після події із загибеллю 5-річної дитини в Переяславі-Хмельницькому, у вбивстві якої підозрюють двох співробітників Нацполіції, МВС України перегляне доцільність перебування на посадах поліцейських, які не пройшли атестацію і відновилися на службі за рішенням суду, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Журналістам у середу в Києві міністр повідомив, що поліцейські, причетні до того, що трапилося, справді не пройшли атестацію, і були відновлені на посадах у судовому порядку.

"Цих поліцейських було звільнено після переатестації, а потім за рішенням суду було відновлено на службі... На жаль, це не поодинока ситуація, і йдеться про майже 800 поліцейських", - сказав Аваков.

У цьому контексті глава МВС повідомив, що буде переглянуто весь список осіб, які відновилися на службі в Міністерстві за рішенням суду.

"У нас є цілий комплекс заходів, ми зараз ще раз переглянемо справи тих, хто не пройшов атестацію, але відновився. І це нам обіцяє черговий спір у судах", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи говорить те, що трапилося в Переяславі-Хмельницькому про провал реформи в МВС і поліції зокрема, Аваков сказав: "Ні, це не говорить про провал реформи, це говорить про те, що на шляху до мети завжди бувають ситуації, зокрема і такі. І вони можуть поставити під сумнів будь-які досягнення. Але я вважаю, що реформа поліції йде в правильному напрямі. Але це не скасовує відповідальності й нашої скорботи з приводу цього інциденту".

У свою чергу голова Нацполіції Сергій Князєв на позаплановій нараді з керівниками структурних і територіальних підрозділів заявив, що буде проведено перевірку поведінки поліцейських поза службою.

"За попередніми доповідями службового розслідування в Переяславі-Хмельницькому встановлено, що один із затриманих поліцейських систематично порушував громадські норми поведінки. У місцевих жителів було до нього багато претензій людського характеру. Але реакції з боку керівників підрозділу не було", - наводить слова Князєва в середу вдень департамент комунікації Національної поліції.

Голова Нацполіції поставив завдання всім підрозділам негайно провести перевірку всіх заяв і скарг громадян про неналежну поведінку поліцейських поза службою.

"Взяти на контроль не лише несення служби особовим складом, а й поведінку поза службою. Наша реакція має бути жорсткою на такі події. За неналежну поведінку, правопорушення в побуті - миттєва ваша реакція", - наголосив Князєв.

Як повідомлялося, 31 травня в м. Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до заподіяння вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по бляшанках та інших предметах. У результаті постріли влучили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для заподіяння тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

4 червня Голосіївський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без можливості внесення застави поліцейським, підозрюваним в умисному вбивстві 5-річного хлопчика в м. Переяславі-Хмельницькому Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА