20:59 05.06.2019

Фіндіяльність ФФУ не пов'язана з Луценком, його сином або оточенням

3 хв читати
Фіндіяльність ФФУ не пов'язана з Луценком, його сином або оточенням

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, його син Олександр і оточення сина не мають стосунку до подій навколо Будинку футболу і Української асоціації футболу (раніше - Федерація футболу України), повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"... змушена спростувати інформацію про причетність як самого Юрія Луценка, так і його сина до діяльності ФФУ і, тим більше, до фінансових операцій цієї установи. Крім того, згаданий в новині Денис Морозенко не входить до близького оточення сина генпрокурора Олександра, його призначенню на посаду в ФФУ в 2015 році не сприяв нинішній генеральний прокурор і - бінго! - він не був свідком на весіллі сина Луценка", - написала Сарган на сторінці в Фейсбуці, спростувавши інформацію, що з'явилася, нібито про причетність людини, що пов’язана з генпрокурором і його сином, до можливих зловживань при закупівлі для будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

Вона також вказала, що 31 травня поточного року слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва, розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання генпрокурора Луценка про проведення обшуку в рамках кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК, постановив: "... про дозвіл на обшук за місцем здійснення діяльності громадської спілки "Федерація футболу України".

Як повідомлялося, 14 червня 2018 року в НАБУ повідомили, що детективи розслідують можливі зловживання посадових осіб при закупівлі за рахунок державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Відомості були внесені в ЄРДР з правовою кваліфікацією ст.366-1 (декларування недостовірної інформації), ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тоді керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, який є і першим віце-президентом Федерації футболу України (ФФУ), повідомив, що розслідування НАБУ стосується президента ФФУ, народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Павелка.

Телепроект журналістських розслідувань BIHUS.info повідомляв, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України прописав у вимогах для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить тільки ТОВ "ФФУ Продакшн". Крім цього, в розслідуванні повідомляється, що ціна трави від "ФФУ Продакшн" на 3-4 євро за кв.м дорожче, ніж у фірм-конкурентів, які свою продукцію поставляють в Україну з-за кордону.

Крім того, в кінці 2018 року ЗМІ повідомляли, що менш ніж за місяць "ФФУ Продакшн" виграла велику частину з 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, що проводилися без відкритих аукціонів.

5 червня 2019 року детективи НАБУ проводили обшуки в будівлі Федерації футболу України (нині - Українська асоціація футболу). "Слідчі дії санкціоновані ухвалою суду і проводяться в рамках розслідування можливих зловживань при закупівлі за кошти державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям", - йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ в соцмережі Фейсбук.

Попередня правова кваліфікація - ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК, обшуки узгоджені з генеральним прокурором України.

Агентству "Інтерфакс-Україна" в Українській асоціації футболу підтвердили проведення слідчих дій в Будинку футболу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

За добу на фронті було 87 зіткнень, на бахмутському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА