08:05 06.06.2019

Поліція припинила діяльність групи "чорних ріелторів" у Харкові

2 хв читати
Поліція припинила діяльність групи "чорних ріелторів" у Харкові

Детективи слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області викрили групу з чотирьох осіб, віком від 35 до 40 років, яка шахрайським шляхом заволодівала квартирами померлих.

"Наразі встановлено 10 епізодів незаконного заволодіння нерухомим майном громадян групою зазначених осіб. Сума завданих збитків становить понад 5 млн грн", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

За даними досудового слідства, організатор групи - раніше судимий харків'янин. Разом з трьома спільниками в період з 2016 до 2019 року, діючи за попередньою змовою з приватними нотаріусами Харківського міського нотаріального округу та державними реєстраторами, вони заволодівали нерухомим майном.

Учасники групи підробляли довіреності на розпорядження майном і договори купівлі-продажу квартир від імені померлих. Чоловіки підшукували нерухомість, власники якої померли і, використовуючи підроблену правовстановлюючу документацію на квартири, продавали їх від імені помилкових власників.

Під час проведення спеціальної операції з викриття членів групи детективи провели п'ять одночасних обшуків за місцями проживання фігурантів. Правоохоронці виявили та вилучили підроблені документи і цифрову техніку, на якій вони виготовлялися, паспорти померлих, носії інформації, а також гроші, отримані злочинним шляхом.

Усім учасникам групи вручені письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3, 4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення інших учасників і епізодів діяльності групи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА