08:14 06.06.2019

Трамп повідомив, що переговори з Мексикою продовжаться в четвер

2 хв читати
Трамп повідомив, що переговори з Мексикою продовжаться в четвер

Президент США Дональд Трамп повідомив, що переговори з Мексикою з питань незаконних мігрантів і мит на товари продовжаться в четвер.

"Обговорення з питань імміграції в Білому домі з представниками Мексики наразі закінчені. Прогрес є, але недостатній. У травні на кордоні було заарештовано 133 тис. людей, тому що Мексика і демократи в Конгресі відмовляються від імміграційної реформи", - написав Трамп у Твіттері.

Він додав: "Переговори з Мексикою продовжаться завтра з розумінням того, що якщо угоди не буде досягнуто, то мита в 5% почнуть застосовуватися з понеділка і будуть рости щомісяця, згідно з планом".

Американський президент зазначив, що "чим вище тарифи, тим більша кількість компаній, які повернуться в США!"

Раніше телеканал NBC News повідомив, що угоди між США і Мексикою на переговорах з питання мит на товари в середу не було досягнуто.

Президент США повідомив про введення з 10 червня мит у 5% на всі товари, що надходять з Мексики.

"10 червня Сполучені Штати введуть 5% мита на всі товари, що надходять до нашої країни з Мексики, доти, поки потік незаконних мігрантів, що прибувають через Мексику в нашу країну, не зупиниться", - написав Трамп в Твіттері.

Він зазначив, що мито буде збільшуватися доти, поки проблему нелегальної імміграції не буде вирішено.

"Якщо кризу незаконної міграції буде пом'якшено за допомогою ефективних заходів, що вживаються Мексикою, які будуть визначені на наш власний розсуд і рішенням, мита будуть зняті. Однак, якщо криза збережеться, мита будуть підвищені до 10% з 1 липня 2019 року. Аналогічним чином, якщо Мексика не вживатиме заходів щодо різкого скорочення або усунення кількості нелегальних мігрантів, які перетинають їх територію шляхом до Сполучених Штатів, мита будуть збільшені до 15% 1 серпня 2019 року, до 20% 1 вересня 2019 року і до 25% 1 жовтня 2019 року", - йдеться в розпорядженні Трампа, опублікованому на сайті Білого дому.

Уточнюється, що мита будуть залишатися на рівні 25% доти, поки Мексика істотно не припинить незаконний наплив мігрантів, що проходять через її територію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА