08:58 06.06.2019

У Харківському апеляційному суді склалася критична ситуація в палаті з розгляду кримінальних справ, судді просять прискорити заповнення вакансій

1 хв читати
У Харківському апеляційному суді склалася критична ситуація в палаті з розгляду кримінальних справ, судді просять прискорити заповнення вакансій

Судді судової палати з розгляду кримінальних справ Харківського апеляційного суду звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та інших державних органів, відповідальних за кадрове суддівське наповнення з проханням прискорити заповнення наявних вакантних посад суддів та невідкладного оголошення конкурсу до апеляційних судів.

Як повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду, в судовій палаті з розгляду кримінальних справ склалася критична ситуація: в ній працює 7 суддів, з яких формуються дві колегії.

"Тим часом, Харківський апеляційний округ є одним з найбільших в Україні і налічує 37 місцевих загальних судів міста Харкова та Харківської області. Судді зазначають, що на 3 червня 2019 року, кожен з них має у провадженні близько 800 справ і матеріалів кримінального судочинства. А середньомісячне навантаження за п'ять місяців 2019 року на суддів, які розглядають кримінальні справи, становить у середньому 150 справ і матеріалів", - йдеться в повідомленні.

У Харківському апеляційному суді зазначають, що через ситуацію, що склалася з кількісним складом суддів кримінальної палати, справи змушені призначати на 2020 рік.

Тому судді судової палати з розгляду кримінальних справ Харківського апеляційного суду просять прискорити вжиття заходів для кадрового наповнення штатних посад суддів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА