12:23 06.06.2019

Німецького медбрата засудили довічно за вбивство 85 пацієнтів

1 хв читати

Суд німецького міста Ольденбурга (федеральна земля Нижня Саксонія) засудив до довічного тюремного ув'язнення Нільса Гегеля, який убив 85 людей під час роботи в двох лікарнях Німеччини, повідомляє в четвер радіостанція "Німецька хвиля".

Зазначається, що вирок, винесений Гегелю судом, унеможливлює дострокове звільнення.

Під час завершального судового засідання Гегель вибачився перед присутніми в залі родичами та друзями загиблих пацієнтів.

"Я висловлюю щирі вибачення кожній людині, якої торкнулося те, що я робив протягом багатьох років", - сказав засуджений медбрат.

42-річний Гегель працював у клініці Ольденбурга та в лікарні Дельменгорста у 2000-2005 роках.

У матеріалах справи зазначається, що медбрат вводив своїм пацієнтам смертельні дози ліків, проте залишав можливість повернути їх до життя в останній момент. Проте не всі його експерименти з пацієнтами закінчилися успішно. Вік жертв Гегеля варіюється від 34 до 96 років, проте він не обирав відповідно до якихось критеріїв.

Слідчі впевнені, що Гегель, імовірно, робив це через марнославство, нудьгу та бажання похвалитися перед колегами.

Психіатр, який проводив бесіди з Гегелем, зазначив, що вбивства для медбрата "були на кшталт вживанню наркотику". При цьому відомо, що в Гегеля було щасливе дитинство, і причину, через яку медбрат убив стількох людей, так і не встановлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА