18:59 06.06.2019

КС визнав неконституційним е-декларування для громадських активістів-антикорупціонерів - джерело

1 хв читати
КС визнав неконституційним е-декларування для громадських активістів-антикорупціонерів - джерело

Конституційний Суд України визнав такими, що не відповідають Конституції, деякі положення законів "Про запобігання корупції" та "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в КС.

Згідно з рішенням суду, включення антикорупціонерів до переліку осіб, які мають подавати електронні декларації, є неконституційним.

Як повідомлялося, 20 липня 2018 року до Конституційного Суду було направлено подання 65 народних депутатів щодо неконституційності електронного декларування для громадських активістів-антикорупціонерів.

22 березня 2018 року Верховна Рада відмовилася розглядати законопроекти, що скасовують або переносять термін подання електронних декларацій про майно і доходи представниками громадських організацій, які провадять антикорупційну діяльність. Народні депутати не проголосували за жоден із трьох відповідних законопроектів (№6271, №8120 та №8120-1) для включення їх до порядку денного та розгляду.

13 квітня 2018 року тодішній заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків повідомив, що рішення Конституційного Суду України від 2012 року дасть змогу громадським активістам уникнути кримінальної відповідальності в разі проблем з електронним декларуванням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА