19:21 06.06.2019

Мей, як глава Консервативної партії Великої Британії, бере участь в останньому заході

2 хв читати
Мей, як глава Консервативної партії Великої Британії, бере участь в останньому заході

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, яка в п'ятницю покине пост лідера консерваторів, взяла участь у заходах з нагоди річниці висадки союзників у Нормандії, повідомляють у четвер британські ЗМІ.

Для заходу прем'єр вирушила до Франції, де виступила з промовою на честь солдатів, які воювали в Нормандії в період Другої світової війни.

"Якби можна було обрати один день, який визначив долю майбутніх поколінь у Франції, Великій Британії, Європі і в світі, цим днем стало б 6 червня 1944 року", - сказала Мей.

"Все, що ми можемо сказати: дякуємо вам!" - сказала вона, звертаючись до ветеранів Другої світової війни.

У комуні Вер-сюр-Мер Тереза Мей поспілкувалася з президентом Франції Еммануелем Макроном, разом вони заклали перший камінь у фундамент меморіалу на честь британських солдатів, загиблих у день висадки в Нормандії.

У Бає, першому місті Нормандії, звільненому після висадки в Нормандії, Мей побувала на церковній службі. У середньовічному соборі, де пройшла служба, були присутні ветерани, їхні родини, а також британський принц Чарльз з дружиною Каміллою.

Під час церемонії в Бає Мей також зачитала уривок з "Книги пророка Михея", частини Старого Завіту. Прем'єр була змушена перервати свій виступ через шум двигунів військових літаків, які пролетіли над головами глядачів, проте потім продовжила промову.

Уже в п'ятницю Мей офіційно покине пост лідера Консервативної партії Великої Британії. При цьому вона залишиться на посаді прем'єр-міністра доти, поки Консервативна партія не обере її наступника.

Претенденти на пост лідера консерваторів, а відповідно, і прем'єр-міністра Великої Британії, представлять свої кандидатури 10 червня. Голосування з кандидатур серед британських депутатів-консерваторів почнуться в парламенті 13 червня.

Очікується, що нового лідера консерваторів оберуть на тижні, що починається 22 липня, тому Мей може залишитися на посаді прем'єра ще шість тижнів.

Найбільш ймовірними кандидатами на посаду прем'єр-міністра Великої Британії ЗМІ вважають колишнього главу МЗС Великої Британії Бориса Джонсона, нинішнього главу МЗС Великої Британії Джеремі Ханта, колишнього лідера палати громад Великої Британії Андреа Лідсом, а також міністра навколишнього середовища Майкла Гоува.

Мей оголосила про рішення відмовитися від керівництва Консервативної партії через складнощі з Brexit. Так, британський парламент багаторазово відкидав узгоджену з Брюсселем угоду щодо Brexit, в результаті чого вихід Великої Британії з ЄС довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА