21:52 06.06.2019

Державіаслужба України призупиняє сертифікат експлуатанта авіакомпанії YanAir з ночі п'ятниці

2 хв читати
Державіаслужба України призупиняє сертифікат експлуатанта авіакомпанії YanAir з ночі п'ятниці

За результатами комплексної інспекційної перевірки авіакомпанії "YanAir Airlines" Державна авіаційна служба України прийняла рішення про призупинення сертифікату експлуатанта авіакомпанії YANAIR з 00:00 UTC (03.00 за київським часом) 7 червня.

Як повідомляє прес-служба Державіаслужби на сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер увечері, постійно діюча комісія з питань сертифікації експлуатантів Державіаслужби прийняла таке рішення у зв'язку з тим, що "виявила низку зауважень (частина з яких критичні) в організації діяльності перевізника, які можуть негативно вплинути на безпеку польотів".

При цьому в Державіаслужбі зазначили, що згідно з процедурою, сертифікат експлуатанта може бути відновлений після усунення компанією недоліків і на підставі висновків акту інспекційної перевірки, що буде свідчити про здатність авіаперевізника забезпечувати належний рівень безпеки.

У Службі нагадали, що в квітні 2019 р відбулася нарада під головуванням міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з підготовки авіакомпаній, що здійснюють чартерні перевезення, до літнього сезону і недопущення масових затримок рейсів, викликаних технічним станом парку повітряних суден.

Сам Омелян також прокоментував дане рішення Державіаслужби. "Це важке, але правильне рішення. Безпека пасажирів понад усе. Ми попереджали. Перевірки тривають", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Зі свого боку, в YanAir заявили, що очікують відновлення дії сертифіката експлуатанта найближчим часом.

"Інформуємо наших пасажирів що на час перевірки авіакомпанії YanAir, Державіаслужба України прийняла рішення щодо припинення сертифіката експлуатанта. Ми очікуємо відновлення дії сертифіката найближчим часом і поспішаємо запевнити виконання всіх рейсів літаками наших партнерів на період зазначеного припинення", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці авіакомпанії в соцмережі Фейсбук.

У реєстрі повітряних суден Державіаслужби України зареєстровані 7 літаків ТОВ "ЯнЕйр" ЛТД: Airbus A320-212, Airbus 321-212, два Boeing 737-300 і три Boeing 737-400. Дата виготовлення Airbus флоту компанії - 1997-1998 роки, тоді як усі Boeing старше - від 1988 до 1992 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА