08:17 07.06.2019

Рада ввела адмінвідповідальність за неправомірне носіння військової форми і кримінальну - за осквернення пам'ятників учасників АТО і Революції Гідності

1 хв читати
Рада ввела адмінвідповідальність за неправомірне носіння військової форми і кримінальну - за осквернення пам'ятників учасників АТО і Революції Гідності

Верховна Рада прийняла закон, яким вводиться адміністративна відповідальність за неправомірне носіння військової форми, а також кримінальна відповідальність за осквернення пам'ятників і могил учасників Революції Гідності і протистояння збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях.

Відповідний законопроект №9217 про внесення відповідних змін до Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) та Кримінального кодексу України у другому читанні і в цілому підтримали 235 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Законом КпАП доповнений статтею "незаконне носіння військової форми одягу з відзнаками військовослужбовців", яка передбачає попередження або покарання у вигляді штрафу в розмірі 150-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідної форми. За повторне правопорушення, якщо раніше вже було адміністративне стягнення, відповідальність складе 200-400 неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи.

Крім того, пропонується розширити перелік осіб, за осквернення могил яких передбачена кримінальна відповідальність. Осквернення могил захисників незалежності і територіальної цілісності України, які брали участь в АТО, в заходах щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України в ХХ столітті пропонують карати обмеженням або позбавленням волі на строк 3-5 років.

Закон почне діяти наступного дня після публікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА