10:28 07.06.2019

Двоє бійців ЗСУ загинули, ще десять дістали поранень із початку доби четверга на Донбасі

2 хв читати
Двоє бійців ЗСУ загинули, ще десять дістали поранень із початку доби четверга на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань 23 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі за період із початку доби четверга і до 7:00 п'ятниці, внаслідок чого двоє військовослужбовців об'єднаних сил загинули, ще десятеро дістали поранень або травм, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"6 червня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, з них один раз - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної, стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців об'єднаних сил дістали поранень. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки 6 червня одного окупанта знищено", - йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці штабу ООС у соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 14 разів обстріляли позиції об'єднаних сил: поблизу н. п. Опитного - з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; шість разів у районі м. Павлополя - з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї; чотири рази в районі н. п. Водяного - з РПГ, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі - поблизу н. п. Чермалика - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Мар'їнки - з АСГ і снайперської зброї. Також було обстріляно населений пункт Майорське.

З початку поточної доби бойовики обстріляли позиції об'єднаних сил сім разів. "Внаслідок обстрілу загинули двоє військовослужбовців об'єднаних сил, четверо дістали поранень, ще четверо травмовані", - повідомили в штабі ООС.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив три обстріли позицій українських військ: поблизу н. п. Павлополя двічі - з великокаліберних кулеметів; у районі с. Гнутового - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник чотири рази обстріляв позиції ЗСУ: поблизу н. п. Новолуганського - з артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібру 120 мм; поблизу с. Травневого - з озброєння БМП і АСГ; поблизу с. Зайцевого - з АСГ, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На кожен обстріл противника українські підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА