13:04 07.06.2019

В "Азові" обіцяють помститися за загибель і поранення своїх бійців під час нічного артобстрілу на Донбасі

2 хв читати
В "Азові" обіцяють помститися за загибель і поранення своїх бійців під час нічного артобстрілу на Донбасі

У зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі під час обстрілу в п'ятницю вночі загинули двоє і дістали поранення різного ступеня тяжкості ще вісім військовослужбовців Національної гвардії України "Азов" (в/ч 3057), повідомляє прес-служба МВС України.

"На околиці селища Новолуганського Бахмутського району вночі 7 червня ворожа міна калібру 120 мм потрапила в бліндаж. Під час обстрілу загинуло двоє військовослужбовців Національної гвардії "Азов" (в/ч 3057), іще вісім бійців дістали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці МВС у соцмережі Facebook.

У свою чергу в прес-службі полку "Азов" уточнили, що бойовики крім 120-мм мінометів також застосували при обстрілі їхніх опорних пунктів 122-мм артилерію.

"З невимовним болем повідомляємо, що сьогодні вночі, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу позицій спецпідрозділу "Азов" поблизу населеного пункту Новолуганського на Світлодарській дузі попрощалися з життям за Україну двоє наших побратимів із позивними "Круглий" і "Максон", - йдеться в оприлюдненому на сайті полку повідомленні.

У прес-службі полку розповіли, що полтавчанин Дмитро "Круглий" Пругло прийшов в "Азов" ще в 2014 році, брав участь у всіх ключових боях підрозділу, де показав свої хоробрість і професіоналізм. Обіймав посаду заступника командира роти з роботи з особовим складом. Йому було 28 років. 23-річний Максим "Максон" Олексюк приєднався до полку в 2017 році й за півтора року служби проявив себе відданим військовій справі, відповідальним і щирим побратимом.

В "Азові" наголошують, що цей військовий злочин вкотре демонструє, що будь-які домовленості чи з Росією, чи з її маріонетками "ЛДНР" нічого не варті.

"Цим нелюдам невідомі поняття військової честі й гідності. Хочемо запевнити і поставити перед фактом весь світ - ми помстимося за загибель наших побратимів у сто крат! ... Ви вже небіжчики!" - заявили в полку "Азов".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА