10:11 07.06.2019

Слухання у справі про екстрадицію Ассанжа перенесені

2 хв читати
Слухання у справі про екстрадицію Ассанжа перенесені

Засідання суду з питання екстрадиції засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа пройде 14 червня в суді лондонського району Белмарш.

"Перше слухання з питання про екстрадицію в США, раніше заплановане на 12 червня, перенесено на 14 червня. Слухання пройде в магістратському суді Белмарш", - повідомляє WikiLeaks в своєму Twitter.

Також організація заявила, що Мін'юст США планує пред'явити Ассанжу додаткові звинувачення.

"Мін'юст Трампа настільки відчайдушно вибудовує справу проти Ассанжа, що використовує в якості головного свідка социопата, засудженого шахрая і сексуального злочинця ...", - наголошується в повідомленні.

Згідно з документами, поданими організацією, мова йде про інформатора ФБР Сигурдура Тордарсона, який видавав себе за Ассанжа, був поміщений під варту за фальсифікацію документів, а також за численні випадки шахрайства і педофілії.

За даними нідерландського телеканалу NOS, на який посилається WikiLeaks, Тордарсон минулого тижня прибув до Великобританії, де був "всебічно допитаний" в рамках підготовки нових звинувачень проти Ассанжа.

Відзначається, що 6 травня спеціальний агент ФБР Меган Браун, яка очолює розслідування відомства проти Ассанжа, разом з прокурором Келлен Двайер зі східного округу Вірджинії літала в Ісландію для допиту Тардарсона.

27 травня Тардарсон був привезений до Вашингтона, де перебував до 1 червня.

В даний час Ассанж відбуває ув'язнення в Британії. На початку місяця його засудили до 50 тижнів за порушення умов звільнення під заставу.

У квітні 2019 року влада Еквадору дозволили британської поліції зайти в посольство і заарештувати засновника Wikileaks, який переховувався там близько семи років. Влада Еквадору також дозволили забрати особисті речі Ассанжа.

Мін'юст США в квітні повідомив, що звинувачує Ассанжа в змові з екс-інформатором Wikileaks Челсі Меннінг з метою злому мереж урядових комп'ютерів в США.

У Швеції Ассанжа звинуватили в згвалтуванні в 2010 році, коли він відвідував конференцію в Стокгольмі. Сам журналіст заявляв, що статевий акт був за взаємною згодою. Також Ассанжа в Швеції звинувачували в незаконному примусі і домаганні, проте ці звинувачення були зняті за закінченням терміну давності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА