11:03 07.06.2019

США підготують для України рекомендації щодо прискорення темпів реформи та розвитку ОПК

2 хв читати
США підготують для України рекомендації щодо прискорення темпів реформи та розвитку ОПК

У Вашингтоні аналізують перебіг оборонної реформи України, розпочатої в умовах довгострокових викликів гібридної війни РФ.

Як повідомляє "Ліга оборонних підприємств України", делегація США на чолі зі старшим радником з питань реформування ОПК України Дональдом Вінтером (Donald Winter), яка перебуває з робочим візитом у Києві, відвідала ПрАТ "НВО "Практика", де провела зустріч із керівництвом ліги та ознайомилася з презентацією потенціалу приватного сегмента національного ОПК.

"Метою візиту зарубіжних фахівців є вивчення стану справ в українському оборонному секторі з метою подальшого вироблення рекомендацій щодо реформування та розвитку українського ОПК", - йдеться в повідомленні.

За даними з відкритих джерел, призначений Пентагоном на посаду 28 травня 2019 старший радник США з питань реформування українського ОПК у рамках візиту до Києва провів, зокрема, переговори з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та керівництвом держконцерну "Укроборонпром".

За деякими оцінками, підготовлені американськими фахівцями за підсумками візиту до України рекомендації можуть лягти в основу оновленої політики Вашингтона в питаннях двостороннього ВТС із Києвом.

За даними американської сторони, з 2014 року обсяг військової допомоги США Україні оцінюється в близько $1,3 млрд. У березні 2018 року держдеп США схвалив продаж Україні 37 од. ПТРК Javelin і 210 ракет до них на $47 млн. Постачання американських ПТРК в Україну забезпечено у квітні 2018 року на умовах, що оборонне озброєння не використовуватиметься на лінії зіткнення в зоні бойових дій на Донбасі.

Сьогодні Україна та США розглядають можливості нарощування двостороннього ВТС, зокрема посилення системи ППО і ВМС України. За оцінками американських офіційних осіб, США відкриті для розвитку ВТС із Києвом, зокрема у форматі Foreign direct sales.

Серед ключових елементів розпочатої в новій геополітичній ситуації реформи національного ОПК в українському оборонному секторі виділяють продовження реформи держконцерну "Укроборонпром" із подальшим створенням на його базі низки спеціалізованих оборонних холдингів європейського типу, а також реформування системи держуправління оборонною промисловістю. Обов'язковою умовою реформи також виступає подальша інтеграція національного ОПК у глобальний оборонний ринок і зняття нормативних обмежень для залучення приватних інвестицій в оборонну промисловість.

За оцінками учасників оборонного сектора, темпи й ефективність реформи безпосередньо залежать від вдосконалення діючої нормативно-правової бази та знищення рудиментів планової економіки часів СРСР у сфері ОПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА